ORONULO ZDANJE

Leglo narkomana i beskućnika u centru grada postaje poslovna zgrada s 20-ak luksuznih stanova. DO LJETA ĆE BITI SPREMNA ZA USELJENJE

| Autor: Duška PALIBRK
Stara zgrada Istragradnje kupljena je i obnavlja se (Duška PALIBRK)

Nije zgrada baš u tako lošem stanju i do konca ljeta bit će spremna za useljenje. U tijeku je čišćenje i snimanje situacije prije nego što krenemo na unutarnje uređenje. Morat će se obnoviti sva instalacija, kanalizacija, vodovod, struja, ali pozicija je idealna, kaže novi vlasnik Marijo Jašarević

Nedovršenu stambeno-poslovnu zgradu propale Istragradnje u Marulićevoj ulici preuzela je tvrtka J.M. iz Medulina i radnici već raščišćavaju davno napuštene i devastirane prostore. Postavljena je ograda oko gradilišta, koja je obuhvatila i dio donedavno javnog parkirališta, gotovo ga prepolovivši. Parkirna su to mjesta koja i pripadaju ovoj zgradi, potvrdio nam je novi vlasnik Marijo Jašarević, čija se tvrtka gotovo specijalizirala za preuzimanje propalih građevinskih investicija.

- Nije zgrada baš u tako lošem stanju i do konca ljeta bit će spremna za useljenje. U tijeku je čišćenje i snimanje situacije prije nego što krenemo na unutarnje uređenje. Morat će se obnoviti sva instalacija, kanalizacija, vodovod, struja, ali pozicija je idealna. Zgrada ima i podzemnu garažu, na prve dvije etaže bit će poslovni prostori, na ukupno 3.000 kvadrata, a iznad stambeni dio. Uredit ćemo 20-ak većih, luksuznije opremljenih stanova, kaže Jašarević.

Zgrada je kupljena od I.G. nekretnina u stečaju, sestrinske tvrtke propale Istragradnje, u ovršnom postupku koji se ovih dana treba i formalno okončati, kaže nam Jašarevićev odvjetnik Dražen Gunjača.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini