GRAD ĆE NALOŽITI DA SE ZAPUŠTENI PROSTOR UREDI

LEGLO NARKOMANA Bivše skladište u centru grada prepuno šprica i praznih bočica metadona napokon će se počistiti

| Autor: Chiara BILIĆ
(D. MEMEDOVIĆ)

Grad poručuje da će sadašnjem vlasniku tog objekta Ronaldu Šuranu naložiti sanaciju područja, dok je Šuran potvrdio da će uskoro poduzeti mjere kojima će se objekt dovesti u red

Nekadašnje skladište bivše tvrtke Porer u centru Pule u Ulici Bartolomea dei Viteri, danas leglo narkomana prepuno šprica i praznih bočica metadona, ipak će se počistiti u skorašnje vrijeme. Nakon što smo prošli tjedan pisali o tom devastiranom prostoru, iz Grada poručuju da će sadašnjem vlasniku tog objekta Ronaldu Šuranu naložiti sanaciju područja, dok je Šuran potvrdio da će uskoro poduzeti mjere kojima će se objekt dovesti u red.

Šuran, čija je tvrtka Aktiva Kapital u vlasništvu tog zemljišta, ranije nam je kazao da dugo nije bio u bivšem skladištu, a da je ono dugogodišnji dom pulskim ovisnicima saznao je tek nakon našeg telefonskog poziva. Jučer je, pak, poručio da će uskoro sve počistiti. Na upit hoće li prostor ograditi da nakon nekog vremena ponovo ne dođe u isto stanje, kazao je da ćemo biti obaviješteni o svemu na vrijeme.

Iz gradskog odsjeka za informiranje napominju da je briga o održavanju i uređenju tog prostora obveza vlasnika te da će mu upravo zbog toga, s obzirom na to da je riječ o aktivnom pravnom subjektu, naložiti da nekretnine počisti i uredi. Naime, podsjećaju da je odlukom o komunalnom redu vlasnik dužan obnoviti i održavati neuredne dijelove svoje zgrade.

- Ukoliko nedostaci ne budu otklonjeni u zadanom roku po nalogu komunalnog redara, otklonit će ih ovlaštena fizička ili pravna osoba na teret vlasnika, odnosno korisnika, poručuju.

Grad je, navode, naloživši čišćenje tog prostora od infektivnog i ostalog otpada, već poduzeo mjere sanacije u vrijeme kada je tvrtka Porer bila u stečaju. To potvrđuju i iz gradskog komunalnog poduzeća Herculanee.

- Prije sedam, osam godina taj prostor je očišćen na zahtjev Grada. Također, Herculanea po zakonu ne može prikupljati infektivan otpad, nego to mogu samo poslovni subjekti registrirani za tu djelatnost. Prije par godina Herculanea je na sličan način, zajedno s udrugom Institut koja je registrirana za prikupljanje takvog otpada, organizirala čišćenje šumice uz bolnicu, kažu iz tog gradskog poduzeća.

Bude li postojalo odobrenje vlasnika, iz Herculanee poručuju da će se uključiti i pomoći pri čišćenju bivšeg skladišta. Međutim, navode da ih vlasnik do današnjeg dana nije kontaktirao.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of