MJESNI ODBORI STARI GRAD I ŠTINJAN

KRISTIJAN BITERI S LISTE FILIPA ZORIČIĆA: U našem dijelu Pule bilo je 4.000 stanovnika, a sada je 2.900

| Autor: Lara BAGAR
Biteri i Babić

Biteri i Babić


U zahuktaloj predizbornoj utrci u ime Nezavisne liste Filipa Zoričića istupili su članovi mjesnih odbora iz kojih je u utrku za osvajanje Pule i krenula ova politička opcija - MO Stari Grad s predsjednikom Kristijanom Biterijem i MO Štinjan s predsjednikom Dušankom Babićem.

Ovakav način "politike odozdo", smatraju oni, jedini je konkretan način djelovanja i ako se daju veće ovlasti i budžeti odborima, koji zapravo čine grad u suštini, puno toga se može prije i brže riješiti.

Biteri je već devet godina vijećnik u MO Stari grad, a od prije godinu dana predsjednik. Od prijedloga koji su poslani gradskoj upravi ističe uređenje sportskog igrališta, dok se na puno zahtjeva odgovor čeka i po godinu, dvije ili tri, dok na neke zahtjeve nije bilo odgovora uopće. I tu vidi najveći problem.

"Napravljena je projektna dokumentacija za javnu rasvjetu, ali ostalo je samo na tome. Usponi su u mraku, a taj je dio grada u osam godina s oko 4.000 stanovnika pao na 2.900. Parking je gorući problem i tu se nude rješenje po uzoru na grad Dubrovnik, da se stanarima izađe u susret. Godinama se apelira da se uredi dio parka za pse, da se uredi način dostave i tome slično", mišljenja je predsjednik MO Stari grad.

Posebno naglašava da se 2015. godine na tribini reklo da će Kandlerova biti uređena do 2018., a evo već smo na pola 2021. godine.

Babić, kao dugogodišnji nezavisni predsjednik MO Štinjan, naglašava kako se puno gradi svugdje u naselju, ali to ne prati infrastruktura, što je veliki problem. Zanemaruje se stari dio naselja gdje još ima ulica bez rasvjete, a kamoli kanalizacije, oborinske odvodnje i drugog.

Babić smatra kako su javne tribine po mjesnim odborima farsa već 20 godina jer se, pri kraju godine, kad se radi proračun, obilaze mjesni odbori i samo slušaju želje i prijedlozi mještana, ali se gotovo ništa ne realizira. Zato želi kroz rad u Gradskom vijeću potaknuti na veću realizaciju planova za razvoj Štinjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater