rin tin tin

KRENUO LJETNI KAMP NA KUPALIŠTU STOJA Prijavljeno više od 50 djece za "vrtić na moru"

| Autor: Glas Istre

Od 1. srpnja vrtić Rin Tin Tin započeo je s radom u ljetnom kampu koji su organizirali na gradskom kupalištu Stoja. Više od 50 djece prijavljeno je za boravak na moru i s velikim zadovoljstvom vrtića, djece, ali i roditelja djeca su krenula u ljetne radosti sa svojim vrtićkim prijateljima.

gg

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je ljetnu aktivnost vrtića na moru rekavši kako će hvalevrijedne ideje namijenjene djeci, a koje imaju za cilj ljepše, sadržajnije i kvalitetnije djetinjstvo uvijek naići na njegovu podršku.
„Grad Pula dugi niz godina omogućava pulskim mališanima najviši standard boravka i rada. Ponosni smo na status Grada – prijatelja djece i naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu. Stoga, odgojno-obrazovne aktivnosti na moru i uz more tijekom ljetnih mjeseci smatram poželjnima i dobrodošlima“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

gg

Djeca u ljetnom kampu borave na Stoji od 6.30 do 16.30 kao u vrtiću. Do 8.30 je predviđen dolazak nakon kojeg slijedi doručak. Oko 9 spuštaju se iz hladovine na šljunčanu plažu gdje se, uz pratnju odgojiteljica i zdravstvene voditeljice, kupaju u moru. Sva djeca samostalna su u vodi i uživaju! Jedni s narukvicama, drugi s perajama, a poneko dijete i bez pomagala, plivaju, skaču i igraju se u već toplom moru.

Nakon kupanja vrijeme je za voće te dojmove o igri u vodi, ali i za odgojno-obrazovne aktivnosti u „debelom“ hladu. Odgojiteljice su pomno isplanirale aktivnosti, poticaje i igre tako da, podijeljeni u grupe, sukladno interesima, djeca mogu odabrati kojim će se radionicama i vrsti aktivnosti priključiti. Nakon radionica, dolazi vrijeme ručka koji se iz vrtića dovozi na Stoju. Odgojitelljice i zdravstvene voditeljice paze se na dovoljni unos tekućine i higijenske navike te potrebe djece.

gg

Poslije ručka slijedi mali odmor i mirne aktivnosti po odabiru djece uz čitanje priča, razgovore te slušanje glazbe u hladu ili pak stolne društvene igre. Odgajateljice i zdravstvena voditeljica „preselile“ su dovoljno igara, knjiga, ali i didaktičkog materijala za sve „ukuse“ tako da djeca uživaju. Jedna od omiljenih igara je šah ali, i igra boćama, dok je u rotondi prije kupanja zanimljivo vježbanje i istezanje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of