EKIPA GLASA ISTRE NA TERENU

KRENULE PRIPREME ZA OTVORENJE NEKADAŠNJE ROBNE KUĆE U CENTRU PULE: Ispituje se stanje objekta, provjerili smo kakva je situacija

Radnici su jučer ispitivali u kakvom je stanju zgrada, a čišćenje je najavljeno idućeg tjedna * Stručnim rječnikom, "izvedene su probne bušotine i otvori u diletacijama", kaže voditelj projekta Predraga Đorđevića

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Iako se jučer očekivao početak čišćenja Robne kuće u centru grada, za koje vlasnik, luksemburško projektno društvo Istria Real Estate, ima velike planove, uz impozantno ulaganje od 130 milijuna kuna, radnici su ispitivali u kakvom je stanju zgrada. Čišćenje je, doznajemo, zbog objektivnih razloga odgođeno za idući tjedan.

- Za sada su izvedene probne bušotine i otvori u diletacijama, ukratko doznajemo od voditelja projekta Predraga Đorđevića.

Njegove su riječi potvrdili i radnici koji su jučer obavljali navedene radove, odnosno "otvarali probna polja" da bi, navode, utvrdili u kakvom je točno stanju zgrada.

Proteklog rujna objavljeno je da će tijekom 2022. nekadašnja Robna kuća Pula (Istra veletrgovačko) ponovno otvoriti svoja vrata. Zgrada je to uz samu gradsku tržnicu, otvorena davne 1978., a u potpunosti zatvorena prije četiri godine, nakon što su se ugasile Puljanka i Istra.

Bočni ulaz, na koji se ulazilo u Robnu kuću kroz IKB banku, sada služi samo banci; u unutrašnjosti je zazidan prolaz uz stepenice koje su nekada vodile direktno na odjel s igračkama i potrepštinama za djecu.

Podsjetimo, zgradu je na dražbi 2019. godine kupila tvrtka Istria Real Estate koja je namjerava ponovno otvoriti. Projekt koji bi se u ovom prostoru trebao realizirati autorsko je djelo zagrebačkog arhitekta Dražena Plevka, a odnosi se na trgovački centar u kojemu bi se, prema Đorđevićevoj najavi, smjestile trgovine svjetskih grupacija, no prilika bi se pružila i domaćem dizajnu.

U planu je i 150 parkirnih mjesta, restoran i kabaret, što bi se u potpunosti uklopilo u dio uz gradsku tržnicu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum