U nedjelju na Sportskoj TV

KREĆE SERIJA EMISIJA O ISTARSKOM SPORTU "Sport u Istarskoj Županiji"


Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Savezom sportova Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom "Sport u Istarskoj Županiji".

Prva emisija kreće u nedjelju, 27. siječnja u 10 sati i donosi razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja Toursa. Termini reprize su utorak u 19.30 i petak u 8 sati. Emisija "Sport u Istarskoj županiji" ići će jednom mjesečno u trajanju do 30 minuta, svake četvrte nedjelje u mjesecu u 10 sati.

Tim povodim glavni urednik Sportske TV Jura Ozmec je rekao:

- Iznimno mi je drago da smo s istarskim županom i agilnim ljudima u istarskom sportu vrlo brzo dogovorili emisiju o sportu u Istarskoj županiji. Važno je da se ljudi informiraju o tome kako se sportaši koji treniraju i nastupaju tu snalaze, kakve probleme imaju, koliko im lokalna zajednica pomaže. U Istri, rekao bih, to je čak i naglašenije nego u nekim drugim dijelovima. Naime, Istra doista cijele godine pruža mogućnosti bavljenja sportom, a znamo da i mnogi stranci, primjerice biciklisti ovamo dolaze. No, to nije tema, tema je lokalni sport, rekao je glavni urednik Sportske TV Jura Ozmec.

Zadovoljan novim projektom je i Mladen Pavićević, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije.

- Sportska zajednica Istarske županije odlučila je promovirati dugogodišnji predani rad, uz bezrezervnu podršku čelnika Istarske županije, pokrenuvši ovaj medijski projekt. Njime ćemo upoznati gledatelje u Hrvatskoj s radom, načinom rada i rezultatima koje postižu naši klubovi i sportaši svih uzrasta, na čelu sa sportašicama i sportašima seniorima. Također, kroz ovu emisiju želimo prikazati uvjete u kojima sportaši u Istri rade, dakle s vrlo kvalitetnom sportskom infrastrukturom – stadionima, sportskim dvoranama, igralištima, pješačkim i biciklističkim stazama. Približit ćemo javnosti sportske manifestacije nacionalnog i međunarodnog karaktera koje se tradicionalno održavaju u Istri u organizaciji naših klubova.

U prvoj emisiji vidjet ćete i prvi javni gradski bazen u Istri kojeg je Grad Pula podario svojoj djeci i građanima. Istra vjerojatno u Hrvatskoj ima najviše bazena što otvorenih, a što zatvorenih, ali ovo je prvi javni gradski bazen.

Pod produkcijskom palicom Puljanina Bojana Prusca emisiju "Sport u Istarskoj županiji" uređivat će i voditi novinar Branko Biočić. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini