GORE NEGO U VRIJEME RATA

KORONA JE VEĆ POJELA (PRED)SEZONU: U PULI SAMO 134 TURISTA, LANI IH JE U OVO DOBA BILO 1.100 Hoteli su zatvoreni, privatni iznajmljivači prazni. Direktorica pulskog TZ-a: OVE SEZONE SVAKO NOĆENJE ĆE BITI DOBITAK

| Autor: Borka PETROVIĆ
Detalj s pulskog Foruma u neka iz boljih vremena (Neven LAZAREVIĆ)

Detalj s pulskog Foruma u neka iz boljih vremena (Neven LAZAREVIĆ)


Prema evidenciji TZ-a, na području grada Pule trenutno su u više objekata smještena 134 gosta i uglavnom su u privatnom smještaju te kod stanovnika, a manji dio u apartmanima poduzeća. Većina njih boravi već duže vrijeme na području Pule, kaže direktorica gradskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj

Početkom travnja i uoči Uskršnjih praznika Pula je već trebala zbrajati prve ozbiljnije turističke rezultate. Međutim, u gradu je većina hotela zatvorena, a privatni iznajmljivači imaju preporuku da ne primaju goste, iako im to nije zabranjeno ukoliko se pridržavaju pravila Stožera civilne zaštite (javljanje epidemiologu, samoizolacija). Kako će se situacija s pandemijom koronavirusa odraziti na pulski turizam, ali i cjelokupan život grada, razgovarali smo sa Sanjom Cinkopan Korotaj, dugogodišnjom direktoricom Turističke zajednice Pule.

Prošle godine od početka travnja do kraja lipnja u Puli je zabilježeno 487.196 noćenja, koja je ostvarilo 127.579 turista, što je nešto više od 21 posto noćenja u cijeloj 2019. godini. Ovogodišnji minus, kako za sada stvari stoje, najviše će se odraziti na smještajne kapacitete hotela, apartmana i kampova, a zatim i na svu ponudu grada - ugostitelje, trgovine, turističke proizvode, muzeje.

Prema evidenciji TZ-a, na području grada Pule trenutno su u više objekata smještena 134 gosta i uglavnom su u privatnom smještaju te kod stanovnika, a manji dio u apartmanima poduzeća. Većina njih boravi već duže vrijeme na području Pule. Lani je, ističe Cinkopan Korotaj, u ovo vrijeme u Puli bio već 1.081 gost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom