POTVRĐENO

JOŠ JEDNO IME: HDZ istaknuo svog aduta za gradonačelničke izbore u Puli

| Autor: Robert FRANK
Sjedište Grada Pule

Sjedište Grada Pule


Gradski vijećnik HDZ-a Petar Ćurić (41), potvrđeno nam je iz stranke, bit će kandidat za gradonačelnika Pule na lokalnim izborima u svibnju ove godine. Ćurić je, kako saznajemo, kandidaturu zaslužio jakim angažmanu u pulskom Gradskom vijeću, čime je očito zadovoljio kriterije.

Iz HDZ-a su nam neslužbeno potvrdili da je Ćurić odlično upoznat sa situacijom u gradu Puli te da će se s nizom novih promišljanja o funkcioniranju gradske uprave i grada pokušati nametnuti kao najozbiljniji kandidat za gradonačelnika.

Petar Ćurić akademski je glazbenik i magistar struke, menadžer u kulturi, engleski đak (povratnik iz Londona), te pokretač i direktor nacionalne inicijative "Branding Hrvatske u svijetu" - konferencije iz kulturne i javne diplomacije. Bio je imenovanim članom iz Istre u radnoj skupini predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske. Vjerojatno je jedini Istranin sa završenom Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Od 2017. izabrani je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pule na listi Hrvatske demokratske zajednice, a u studenom prošle godine premoćno je pobijedio na unutarstranačkim izborima te je izabran za predsjednika gradske organizacije. Rođen je u Puli gdje je završio osnovnu i tri razreda srednje škole, a posljednji razred kroz program međunarodne razmjene učenika u Rochesteru, u New Yorku. Magistrirao je na Sveučilištu Surrey u Engleskoj. Radio je kao profesor u Americi, potom u srednjoj školi u Puli, u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci te na Akademiji za suvremenu glazbu u Londonu.

Bio je potpredsjednik Nacionalnog odbora za kulturu Hrvatske demokratske zajednice (2013. - 2017.) te njegov koordinator za međunarodnu suradnju, a posljednje dvije godine obnašao je dužnost glavnog tajnika tog tijela. Jedan je od osnivača Saveza europskih regija (AER - Youth) kao izaslanik Istarske županije (Wiesbaden, Njemačka, 2008.) te je bio zamjenik predsjednika Županijskog savjeta mladih Istarske županije u prvom sazivu (2007. - 2009.).

Nagrađen je Medaljom Grada Karlovca (2020.) za osobiti doprinos kulturnoj suradnji i međunarodnom ugledu toga grada, a dobitnik je i mnogih drugih nagrada i priznanja. Član je Hrvatske demokratske zajednice od 2012. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater