CRNE TOČKE

JESU LI SEMAFORI NA RASKRIŽJIMA ZAGREBAČKE ULICE U PULI ISPRAVNI? "Od tisuću ili milijun ispravnih paljenja semafora, događa se jedno kada građani igraju ruski rulet"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Apsurdne li situacije - na dan kada su krenuli radovi koji bi trebali raskrižja Zagrebačke sa Stankovićevom i Rakovčevom učiniti sigurnijima, dogodio se u Zagrebačkoj još jedan teški sudar. U srijedu ujutro je uvedena posebna regulacija prometa zbog postavljanja novih semafora na oba križanja, a u popodnevnim su satima u sudaru Volkswagena i Alfe ozlijeđene dvije osobe. Koji je od ovih auta prošao kroz crveno svjetlo na križanju Zagrebačke i Stankovićeve (i Bartolomea Dei Vitrei), tek se treba utvrditi. A da bi policija saznala što se ovog puta dogodilo na opasnom križanju, u pomoć je pozvala i svjedoke nesreće.

Previše se sudara događalo na ova dva semaforizirana raskrižja da se ne bi u pitanje smjela dovoditi funkcionalnost i ispravnost sustava svjetlosne signalizacije. Prečesto su vozači iz različitih smjerova tvrdili da su istovremeno imali upaljena zelena svjetla za prolaz, da bi takve tvrdnje olako odbacili kao nemoguće. A upravo je takav do sada bio stav nadležnih.

S pričom o istovremenom zelenom svjetlu na obje strane jučer nam se obratio i čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji.

- Prije više od 10 mjeseci imao sam skoro bliski susret na raskršću Stankovićeve i Zagrebačke i to, ni više ni manje, nego s policijskim vozilom, ali bez oznaka, u kojem su bila dva policajca.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater