IDEJA

JESTE LI ZNALI? Pojavila se inicijativa da se 16. prosinca proglasi Danom hrvatskih branitelja Istre jer se na današnji dan za Pulu dogodilo nešto izuzetno važno i spasonosno

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

"Bio je ponedjeljak. Šesnaesti prosinac 1991. godine kad je okupatorska i takozvana Jugoslavenska narodna armija otjerana iz Pule! To je bio dan oslobođenja Istre, iako mnogi ne žele priznati istinu. Ali istina je jedna. I ovaj je skup prije svega organiziran u slavu pobjede nad JNA, iako će rat dugo trajati. I tada nas je bilo malo, kao i sada na ovom okupljanju, ali smo stvorili hrvatsku državu, rekao je dr. Orijano Bulić, liječnik 119. brigade Hrvatske vojske, na današnjem okupljanju u Domu hrvatskih branitelja.

Naglasio je da je pod svaku cijenu zadaća JNA bila da isprovocira rat u Istri, kako bi se stvorila jedinstvena armijska oblast pod patronatom JNA.

"Nadam se da će i ovaj skup omogućiti drugačiji pristup budućnosti Istre i svemu onom što nam slijedi", kazao je dr. Bulić.

Skup su organizirali Hrvatski branitelji i rodoljubi u Istri te Istarska udruga dragovoljaca Domovinskog rata (IUDDRH) čiji je predsjednik Vladimir Gašparini rekao da bi 16. prosinac već od iduće godine trebalo proglasiti Danom hrvatskih branitelja u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter