VIŠNJAN

Izmjene i dopune općinskog prostornog plana uređenja, mijenja se zbog gradnje vatrogasnog doma


Jedinstveni upravni odjel Općine Višnjan objavio je javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Višnjan koja započinje 19. studenog i traje zaključno do 30. studenog.

Javni uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Višnjan se u vrijeme trajanja javne rasprave može izvršiti u prostorijama Jedinstvenog Upravnog odjela Općine Višnjan na adresi Višnjan, Trg slobode 1, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Višnjan se može izvršiti i na službenoj web stranici Općine Višnjan – www.visnjan.hr. Javno izlaganje za sve zainteresirane o prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Višnjan održat će se dana 19. studenog s početkom u 18 sati u vijećnici palače Sincich. Primjedbe i prijedlozi mogu se za vrijeme trajanja javne rasprave dati usmeno na zapisnik za vrijeme javnog izlaganja, uputiti u pisanom obliku na adresu: Jedinstveni upravni odjel Općine Višnjan, Trg slobode 1, 52463 Višnjan ili u elektroničkom obliku na adresu: opcina-visnjan@visnjan.hr i to zaključno do 30. studenog. Sve dodatne informacije mogu se dobiti osobno u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Višnjan ili putem telefona na broj 052/449-208. Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Višnjan izradila je pulska tvrtka Urbis.

Prostorni plan uređenja Općine Višnjan donesen je 2002. godine, a kroz tri postupka 2007., 2014. i 2016. godine mijenjana su prostorna rješenja u dotad važećem planu, a sada se izmjenama pristupa prvenstveno stoga što u dosad provedenim postupcima izmjena i dopuna nisu stvorene pretpostavke za realizaciju vatrogasnog doma kao projekta od općinskog značaja na optimalnoj lokaciji. Lokacija vatrogasnog doma planirana je u rubnom sjevernom dijelu naselja Višnjan na raskrižju županijske ceste Vranići-Višnjan-Diklići-Karojba i županijske ceste Tar-Labinci-Višnjan. Teren lokacije je u nagibu u smjeru zapada. (A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater