ODBIJENICA ZNAČI NASTAVAK ŠTRAJKA

IZJAŠNJAVANJE ISTARSKIH PROSVJETARA: Većina spremna za nastavak štrajka. Pulski i rovinjski profesori i nastavnici fotografijom poslali Zagrebu jasnu poruku: "NE"

| Autor: Chiara BILIĆ
Pozdrav i veliko "NE" iz Rovinja

Izgledno je da se štrajk prosvjetara nastavlja. Sutra u osnovnim i srednjim školama neće biti nastave. Protiv Vladine ponude u ovom se trenutku izjasnilo otprilike 90 posto zaposlenika obrazovnog sustava.

- Stalno govorim da ovo nije borba za dostojanstvo. Mi imamo dostojanstvo i to smo pokazali i danas i zadnjih mjesec dana. Mi se borimo za bolji status obrazovanja u društvu, za to da budemo uvaženi, da nas se više ne laže i da nas se uzima kao prave socijalne partnere, kazala je sindikalna povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Istru Tanja Carić.

Svi zaposlenici Gimnazije Pula odbili su prihvatiti novu ponudu Vlade.

Tom prigodom snimili su milenijsku fotografiju na školskom igralištu, a dominiraju natpisi na kojima piše "ne" i "6,11 posto + isprika premijera", a pridružili su im se svi pulski prosvjetari.

aaa

a

Izvještaji koji nam dolaze s terena govore da su se istarski prosvjetari prilikom izjašnjavanja u gotovo 99 posto slučajeva opredijelili za odbijanje vladine ponude, a slične vijesti dolaze iz čitave Hrvatske. Drugim riječima, štrajk se nastavlja! 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater