USPJEŠNA AKCIJA

IZGON DIVLJIH SVINJA IZ ZLATNOG RTA I ŠKARABE; Rovinjski lovci ustrijelili šest krmača


Da smo im dopustili da prezime i okote se došlo bi do prave eksplozije populacije divljih svinja u tom djelu grada, izjavio je Franko Udovičić predsjednik Lovačkog društva Rovinj. Populacija je i dalje prevelika, jer su lovci jučer vidjeli više od trideset divljih svinja na Zlatnom Rtu i Škarabi

 

Šest divljih svinja odstrijeljeno je ove subote u ponovljenoj akciji izgona divljači na području park šume Zlatni Rt i Škarabe u kojoj su sudjelovala dvadeset dva rovinjska lovca. Akcija se održala zbog prevelikog broja divljih svinja koje stvaraju štetu i približavaju se gradu tako da su ih građani u nekoliko navrata zatekli i kraj svojih kuća.

Izgon je, kao i prije dva tjedna, planiran u suradnji s Javnom ustanovom Natura Histrica, rovinjskim Lovačkim društvom, Policijskom postajom i Gradom. Za razliku od prošlog puta kad su lovci u zaštićeno područje ušli samo sa štapovima kako bi bukom protjerali divlje svinje do vatrene linije, ovoga su puta bili naoružani lovačkim puškama.

Eksplozija populacije

Od dvadeset dva lovca, jedanaest ih se nalazilo u zaštićenom području gdje su uspjeli ustrijeliti četiri divlje svinje, dok je druga polovica lovaca bila izvan zaštićenog područja u kojem su odstrijeljene dvije divlje svinje.

- Zanimljivo je kako su od šest odstrijeljenih životinja sve krmače. Da smo im dopustili da prezime i okote se došlo bi do prave eksplozije populacije divljači u tom djelu grada, izjavio je Franko Udovičić, predsjednik Lovačkog društva Rovinj.

Valja spomenuti kako je divljih svinja ove subote na Zlatnom Rtu i Škarabi viđeno oko trideset, ali zbog premalog broja lovaca na zaštićenome području, nisu uspjeli odstrijeliti veći broj. Također, primijetili su kako se na navedenom području nalazi i prevelik broj lisica, a ove su ih subote vidjeli više od deset.(Aleta Brattoni)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum