NAJNOVIJE


INSPEKCIJAMA NOVE PRIJAVE

Investitora koji gradi ski-lift na Valovinama PRIJAVIO GRAD KOJI MU JE DODIJELIO KONCESIJU


Investitora koji u pulskoj uvali Valovine gradi kompleks namijenjen sportsko-turističkoj atrakciji - vučnicu za skijanje na vodi, odnosno ski-lift, građevinskoj inspekciji prijavio je i sam Grad Pula koji mu je izdao koncesiju na 20 godina. Naime, Grad je prijavu protiv tvrtke Warm up podnio zbog nasipavanja na pomorskom dobru, što nije obuhvaćeno građevinskom dozvolom.

U vezi s tim Grad Pula je od investitora zatražio da se očituje te da se izvrši potrebnu sanaciju, odnosno da postupi sukladno građevinskoj dozvoli i sadržaju ugovora o koncesiji. "Nastavno na dinamiku izvođenja dosadašnjih radova izgradnje ski-lifta u uvali Valovine, Grad Pula poduzeo je i nastavit će s poduzimanjem svih aktivnosti sukladno svojim nadležnostima, što je obveza i svih ostalih institucija", poručuju iz Grada.

Borbi za očuvanje uvale Valovine, osim Inicijative građana za očuvanje uvale Valovine i udruge Zelena Istra koji su na prosvjedu prošle subote zatražili od Grada Pule ukidanje 20-godišnje koncesije i vraćanje uvale u prvobitno stanje, pridružio se i Danijel Ferić, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću. Prijavu je podnio inspekciji zaštite okoliša, inspekciji zaštite prirode te građevinskoj inspekciji. (Piše Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter