ISTARSKI IPSILON

Intenzivan promet na glavnom prometnom pravcu kroz Istru: BINA-ISTRA NAGRADILA 10-MILIJUNTOG VOZAČA


Pred sam kraj godine kroz naplatne kućice Istarskog ipsilona prošlo je desetmilijuntno vozilo, čime je potvrđeno da Istarski ipsilon glavni infrastrukturni pravac u Istri. Ova značajna brojka od deset milijuna vozila koja su prošla Ipsilonom nosi sa sobom veliku odgovornost kada je u pitanju sigurnost prometa.

- Vodimo brigu da svi putnici sretno stignu na svoja odredište te da se turizam i gospodarstvo u Istri, zahvaljujući našoj cestovnoj mreži, kvalitetno razvijaju, poručio je Dario Silić, generalni direktor Bina-Istre prilikom dodjele nagrade sretnom putniku koji je upravljao nagrađenim vozilom.

Desetmilijuntog vozača Renata Rabaka iz Cerovlja, Bina-Istra nagradila je tabletom i treningom sigurne vožnje u specijaliziranom centru, te s 1.000 kuna na ENC uređaju. Renato Rabak je kazao da se često vozi Ipsilonom, pogotovo kada ide prema Rijeci. Inače, njegova supruga vodi računa o ENC-u, pa će tablet biti za nju, a trening sigurne vožnje će ipak iskoristit Renato.

Osim desetmilijuntnog vozila, 2018. je donijela i značajan pomak za nastavak projekta Istarskog ipsilona, navode iz Bina-Istre. Tako su sredinom studenog započeti radovi na dionici Pazin - Tunel Učka u duljini od 28 kilometara, vrijedni milijardu i dvije stotine milijuna kuna. Radovi bi trebali biti završeni u naredne tri godine, do kada će na toj dionici biti izgrađeno 11 vijadukata, 14 podvožnjaka, tri nova nadvožnjaka te brojni potporni zidovi i ostale pomoćne građevine.

Dionica u punom profilu autoceste Istarskog ipsilona svrstana je u kategoriju najsigurnijih autocesta u EU-u, što dovoljno govori koliko se kontinuirano ulaže u održavanje infrastrukture te sigurnosti na cesti, ističu iz Bina-Istre. Također naglašavaju da je s gotovo sto tisuća ENC uređaja Bina-Istra lokalnom stanovništvu osigurana veća dostupnost vožnje Ipsilonom kroz značajne popuste na cestarinu, što za direktnu posljedicu ima veću sigurnost prometovanja i na ostalim istarskim prometnicama. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter