DONACIJA

I pulski Inner Wheel klub u akciji: Za stradale u potresu na Banovini kupljeno PET OPREMLJENIH MOBILNIH KUĆICA

| Autor: Borka PETROVIĆ
Jedna od kućica predana je obitelji u Brezovom Polju

Jedna od kućica predana je obitelji u Brezovom Polju


Čak 13 Inner Wheel klubova iz cijele Hrvatske, među kojima i pulski, sudjeluju u humanitarnoj akciji pod okriljem Distrikta 191 Hrvatska, s ciljem prikupljanja novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini. Donacijama domaćih i inozemnih IW klubova kupljeno je pet opremljenih mobilnih kućica koje su tijekom siječnja i veljače predane obiteljima bez krova nad glavom. Akcija se nastavlja jer je potreba za kvalitetnijim smještajem obitelji na tom području i dalje prisutna.

- U akciju se uključila i tvrtka Istarske ceste koja je platila prijevoz prve kućice iz Istre do Banovine. Prva primopredaja mobilnih kućica uz potpisivanje ugovora o darovanju organizirana je 30. siječnja, a zadnja prije nekoliko dana, veli predsjednica pulskog Inner Wheel kluba Rossana Matejčić Miljević.

Osim mobilnih kućica donirane su grijalice, perilice rublja, higijenske potrepštine za bebe i malu djecu, a zahvaljujući angažmanu IW kluba iz Dubrovnika, Poliklinika Glavić iz Dubrovnika osigurala je četverogodišnju stipendiju u iznosu od tisuću kuna mjesečno i stručnu praksu u svojoj Poliklinici za jednog učenika, polaznika prvog razreda srednje škole za fizioterapeute, čija je obitelj dobila jednu od kućica.

Centru za žene Adela u Sisku, koji se skrbi za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, donirana je nova peć za centralno grijanje, a na Valentinovo predstavnice klubova predale su im i krevete, madrace, posteljinu, posuđe, hranu, dječje igračke i druge potrepštine, a Crvenom križu u Glini brojne osobne poklone s pismima podrške koje su volonteri CK-a na Valentinovo podijelili svojim sugrađanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of