VELI VRH

Hoće li oko Pusta biti pusto?

| Autor: Lara BAGAR
Pust na Velom VrhuSnimila: L. BAGAR

Pust na Velom VrhuSnimila: L. BAGAR


Ovogodišnji Pust koji se tradicionalno postavlja na livadici na Velom Vrhu netom nakon table koja označava ulazak u Pulu svojevrsni je simbol petog doba maškara i ove godine je mrk s crnom kapom na glavi i zemaljskom kuglom u ruci.

- Nije teško pogoditi o kome je riječ. To je nitkov koji je cijeli svijet zarobio. On je trenutni vladar svijeta i mi ga želimo zapaliti i nadamo se da će s njim nestati i ova pandemija, otkrio nam je Pusta u obliku korone poznati meštar od karnevala Damir Pletikos Koroman. Budući da su zbog epidemiološke situacije sva karnevalska događanja u gradu otkazana, ni najagilnija istarska maškarana grupa Veli Vrh - Valmade još uvijek nije sigurna u kojem će se pravcu odvijati karnevalske aktivnosti.

- U skladu s epidemiološkim mjerama, pratit ćemo situaciju. Vjerojatno ćemo se, kao i lani, maškaranim kolima malo provozati po selu, čisto da unesemo malo veselja. A nadam se da ćemo 1. OŽUJKA ipak zapaliti Pust, rekao nam je Koroman. Hoće li oko Pusta na Velom Vrhu biti pusto, ovisi o koroni koju Pust ne ispušta iz ruku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter