VELI VRH - KARLOVAC 3:1

ODBOJKAŠICE VELOG VRHA SVLADALE KARLOVAC: Pulska raznovrsnost u napadu odlučila pobjednika

| Autor: Ivica CEROVAC
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Imale su Karlovčanke četiri realizirana napada više, jedan poen više osvojen na servisu i bile su poravnate s domaćim igračicama u poenima koje je donio uspješan blok, ali imale su i pet promašenih servisa više, puno smečeva koji su završili van granice igrališta i, iznad svega, igrale su predvidljivu odbojku

Utakmica 18. kola Superlige odbojkašica: Veli Vrh - Karlovac 3:1 (25:23, 17:25, 25:21, 26:24). Dvorana OŠ Veli Vrh. Gledatelja: 100. Suci: Milan Rajković (Rijeka) i Želimir Kušljić (Kornić).

VELI VRH: Srdić, Bastijančić, Ćosić 9, Stošić (L), Rakić 7, Grgorinić, Ćaćić, Kalister 9, Ivanović 1, Šverko 9, Ćorić 16, Kliman.

KARLOVAC: Grgić (L), Malović, Kolaković, Nikačević 1, Banjavčić 4, Dujmović, Šolić, Ištuk 5, Grubešić (L), Vrbanić 2, Badanjak 12, Belobaba 1, Ivačević 4, Barić 27.

Napad poeni: Veli Vrh 37 (Ćorić 13), Karlovac 41 (Barić 22). Blok poeni: Veli Vrh 6 (Rakić i Kalister 2), Karlovac 6 (6 igračica 1). Servis poeni: Veli Vrh 8 (Ćorić 3), Karlovac 9 (Barić 4).

Po prvi put u svojoj debitantskoj sezoni u Superligi, odbojkašice Velog Vrha povezale su dvije pobjede. Nakon trijumfa u Splitu nad istoimenim domaćinom, Velovršanke su na domaćem parketu, nošene svojim vjernim i bučnim navijačima, s identičnih 3:1 svladale Karlovac. I scenarij je bio repriza splitskog, jer su igračice trenerice Tatjane Tonković osvojile prvi set, izgubile drugi i potom naredna dva riješile u svoju korist. Pritom su u četvrtom spasile set loptu, što je samo začinilo završno slavlje.

Imale su gošće četiri realizirana napada više, jedan poen više osvojen na servisu i bile su poravnate s domaćim igračicama u poenima koje je donio uspješan blok, ali to im je bilo dovoljno samo za počasni set. Jer, imale su i pet promašenih servisa više, puno smečeva koji su završili van granice igrališta i, iznad svega, igrale su predvidljivu odbojku. Barić je odlična igračica, ali forsiranjem nje "uspavale" su se ostale i u trenucima kad gostujuća korektorica ne bi bila uspješna nije bilo Karlovčanke, uz iznimku Badanjak, koja bi povukla. S druge strane, Marina Ćorić je i ovom prilikom bila najučinkovitija u domaćim redovima, ali Iva Ivanović je razigrala i ostale suigračice te je upravo ta raznovrsnost u napadu bio jezičac koji je pretegnuo na domaću stranu.

Susret su bolje otvorile domaće odbojkašice (9:4), koje nisu uspjele dugo sačuvati stečenu prednost (11:10) i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Serijom 0:5 na servis Ivačević Karlovčanke su povele (19:21), Velovršanke su uzvratile s tri poena u nizu i nedugo zatim Ćorić je realizirala drugu set loptu (25:23). Vodstvo je bilo kratkog vijeka, jer su se gošće odmah na otvaranju drugog seta odvojile sa sedam uzastopnih poena (2:9) i stečenu prednost mirno održavale. Domaće igračice su se iz "crne rupe" izvukle tek pri rezultatu 13:24 i spasile četiri set lopte, da bi Barić realizirala petu.

Treći set donio je drugačiju sliku na parketu. Gostujuća klupa niti s dva brza time-outa nije uspjela zaustaviti nalet Velovršanki, kojima je napokon proradio blok. Donio im je on "plus šest" (15:9), Karlovčanke su pokušale zaprijetiti s četiri poena u nizu, no ubrzo je opet bilo pet poena razlike (19:14), da bi Ćorić još jednom realizirala drugu set loptu (25:21). Četvrti set bio je najneizvjesniji. Veli Vrh je u dva navrata imao tri poena prednosti koja bi brzo prokockao, da bi u završnici došao u zaostatak (21:23). Stigle su gošće i do set lopte koju je prolazom kroz sredinu neutralizirala Ćosić, uslijedio je smeč Ištuk koji je završio u autu i potom neobranjiv servis Rakić za 26:24.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter