12. kolo Superlige: Veli Vrh - Dubrovnik

Ožujak iz snova: ČETVRTA POBJEDA ODBOJKAŠICA S VELOG VRHA

Veli Vrh - Dubrovnik 3:0 (25:20, 25:22, 25:22). Nakon slavlja u Splitu krajem veljače, treći mjesec u godini otvorile su pulske igračice domaćim pobjedama nad Karlovčankama i Vukovarkama, a jučer su svladale Dubrovkinje u gotovo tri identična seta i skočile na osmu poziciju na ljestvici, svega dva boda od sedmih Karlovčanki

| Autor: Goran Rojnić
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Susret 12. kola Superlige odbojkašica: Veli Vrh - Dubrovnik (25:20, 25:22). Dvorana OŠ Veli Vrh. Suci: Goran Brozić i Želimir Kušljić.

VELI VRH: Srdić, Bastijančić, Ćosić, Miletić (L), Stošić (L), Rakić, Grgorinić, Ćaćić, Kalister, Ivanović, Šverko, Ćorić, Kliman.

DUBROVNIK: Burđelez, Karač, Jakić, Šilje, Lolić, Marinović, Kristić (L), Leto, Buzolić, Šušić, Gustin, Stipanović, Drobac.

Pulske superligašice, odbojkašice Velog Vrha, nastavljaju ožujak iz snova. Nakon slavlja u Splitu krajem veljače, treći mjesec u godini otvorile su domaćim pobjedama nad Karlovčankama i Vukovarkama, a jučer su u dvorani Osnovne škole Veli Vrh svladale Dubrovkinje u gotovo tri identična seta i skočile na osmu poziciju na ljestvici, svega dva boda od sedmih Karlovčanki.

U zaostalom susretu 12. kola Velovršanke dobro su otvorile susret, povele 3:0 i 5:1, ali kod 6:3 stale i dozvolile suparnicama preokret. Ipak, brzo su ponovno raširile krila i novom serijom na setvis Ćosić stigle do 14:9, pri čemu Dubrovčankama nisu pomogle niti dvije minute odmora jer uslijedili su i servisi Ivanović pa Veli Vrh ubrzo ima velikih osam poena prednosti (18:10). Nakon toga ponovno slijedi opuštanje pa gošće prepolovljuju pulsku prednost, no, reagirala je tada trenerica Tatjana Tonković i s dvije minute odmora vratila Velovršanke na pravi kolosijek te prekinula gostujuću prijetnju (22:19) i Puljanke sigurno osvajaju prvi set nakon 23 minute igre.

Reklo bi se da je preslika bio drugi set. Puljanke su povele (6:3), gošće preokrenule rezultat (7:10) i nije preostalo drugo nego da Tonković novom minutom odmora smiri Velovršanke. Bilo je očito da su pulske igračice "zapele" i trebao im je impuls da ponovno uhvate zalet. On dolazi nakon nove serije servisa Ivanović kad Puljanke ostvaruju sedam poena u nizu i stiže preokret (17:13). Nakon 19:14 činilo se da drugi set više neće doći u pitanje, no s četiri uzastopna poena (19:18) uzvraćaju i Dubrovčanke, pa je trenerica Velog Vrha još jednom reagirala u pravom trenutku. Nakon igre "poen za poen" Velovšanke pokreću novu mini-seriju te drugu dionicu igre zaključuju u svoju korist.

Treću dionicu susreta otvaraju pulske igračice novom serijom na servise, ponovno, Ive Ivanović (4:0). Ali kao i u prva dva seta, uzvraćaju serijom i gošće (5:6), pa je bilo jasno da Dubrovčanke nisu potonule nakon gubitka prve dvije dionice susreta te će se Velovršanke do kraja morati pomučiti da upišu nove bodove. Na polovici seta, kod izjednačenja (12:12), Dorotea Ćosić je u šest navrata uzastopno servirala i Velovršanke ponovno u presudnom trenutku rade veliku prednost (18:12). Pokušale su gošće još jednom zaprijetiti (22:20), no finiš susreta pulske su igračice odradile točno kako treba i upisale četvrtu uzastopnu pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter