IZ PULSKOG MANDRAČA  NA PUT OKO SVIJETA

Mirno more Saši i HIRU3!


Na upit što ga je ponukalo na ovaj hrabri poduhvat, našalio se " Idem vidjeti je li Zemlja ravna ploča". Ovom iskusnom skiperu, sa jedriličarskim stažem od dva desetljeća pridružila se i Marina Đukanović

Samo tri minute kasnije od najavljenog Saša Fegić, četrdesetogodišnji skiper i zaljubljenik u more u utorak se u jedrilici HIR3 iz pulske lučice Mandrač otisnuo na put oko svijeta.

"Nakon jako puno priprema i razmišljanja, napokon mislim da smo spremni krenuti na jedan veći put i nadam se da ćemo se vratiti za godinu dana, rekao je netom prije isplovljivanja jedrilice stare 38 godina koje ja potpuna obnovljena i pripremljena za putovanje oko svijeta.

Na upit što ga je ponukalo na ovaj hrabri poduhvat, našalio se " Idem vidjeti je li Zemlja ravna ploča". Ovom iskusnom skiperu, sa jedriličarskim stažem od dva desetljeća pridružila se i Marina Đukanović, ali i simpatična lutka s brkovima "Šef Hijena" doviknuli su članovi PIJK Hijena koja će, nadamo se, izdržati , putovanje od godinu dana. Na 10- metarsku jedrilicu na Malom Lošinju će se ukrcati još tri člana posade, a na jedrilici će se, doznajemo, izmjenjivati 15-ak entuzijasta i avanturista.

Istinski zaljubljenici u jedrenje nisu propustili priliku da isprate Fegića i požele mu mirno more. Mnogi su ga pozdravljali i slikali, dok su ga članovi SRD Mandrač, JK Dekfin i PUK Hijena sa jedrilicama ispratili do Brijuna. Oduševljenje nije krio ni 70-godišnji Carletto Debeljuh, bivši pomorac, koji je i sam oplovio svijet. (Lara BAGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater