JAVNI POZIV

GRADSKI NATJEČAJ ZA ZAMJENU I ZBRINJAVANJE AZBESTNIH KROVOVA I PLOČA: Prijave za sufinanciranje od srijede

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)


Grad Pula će ove srijede, 17. listopada, raspisati javni poziv za sufinanciranje zamjene krovnih pokrova koji sadrže azbest i zbrinjavanje azbestnih ploča s lokacija na gradskom području. Sufinancirat će uklanjanje i zamjenu azbestnog krovnog pokrova bespovratnom potporom od 100 kuna za kvadratni metar, do maksimalno deset tisuća kuna po prijavi, te zbrinjavanje (odvoz) azbestnih ploča s dvije i pol kune po kilogramu, do maksimalno pet tisuća kuna po prijavi.

Pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava iz gradskog proračuna za zamjenu krovnih pokrova koji sadrže azbest može ostvariti svaka fizička osoba, vlasnik/suvlasnik, odnosno upravitelj zgrade na zahtjev suvlasnika/upravitelja zgrade koja se nalazi na području grada Pule. Za zbrinjavanje azbestnih ploča također se može prijaviti svaka fizička osoba, vlasnik/suvlasnik jedne katastarske čestice na području grada na kojoj se nalaze azbestne ploče koje su spremne za zbrinjavanje, odnosno za odvoz.

Za zamjenu krovnih pokrova koji sadrže azbest može se prijaviti samo objekt - zgradu izgrađenu na temelju građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta, odnosno građevinu koja je prema navedenom Zakonu ili posebnom zakonu s njom izjednačena. Svaki podnositelj može podnijeti najviše jednu prijavu za zgradu ili za zbrinjavanje azbestnih ploča. Predmet javnog poziva nisu zgrade čija je gradnja u tijeku ili za koje je pokrenut postupak legalizacije sve do okončanja postupka.

Natječaj je otvoren do raspodjele raspoloživih proračunskih sredstava, a cjelokupna dokumentacija za Javni poziv dostupna je u Pisarnici Grada Pule i na službenim internetskim stranicama Grada (www.pula.hr, rubrika Aktualno). (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum