NISU SE SLOŽILI

GRAD PULA RASPUSTIO POVJERENSTVO ZA MEDIJE: Tri člana tražila su od grada 105 tisuća kuna naknade!

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Anja Ademi (Snimio Milivoj Mijošek)

Anja Ademi (Snimio Milivoj Mijošek)


Danas je raspušteno gradsko tročlano Povjerenstvo za medije zaduženo za provođenje javnog natječaja za dodjelu gradskih sredstava medijima. Paulo Gregorović, Tijana Vukić i Lela Vujanović tražili za svoj rad 105 tisuća kuna bruto, odnosno 35 tisuća po osobi. Upravo je taj iznos bio presudan za raspuštanje toga tijela.

O odluci izjavu nam je dala gradska pročelnica za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

- Sastanak je trajao gotovo dva i pol sata, od 12 do 14.20 i bio je jako konstruktivan. Tema je bila honorar Povjerenstva. Pokušali smo naći neko zajedničko rješenje s obzirom na prijedlog Povjerenstva o iznosu honorara, koji nije bio predviđen javnim pozivom. Došlo je do nesporazuma, ali toliki novac ne možemo dati.

Ponudili smo im 6 tisuća kuna bruto po osobi za dosad odrađeni posao i da nam kriterije hodograma ostave te da ga preuzme Odsjek za informiranje koji bi kasnije proveo tribinu sa stručnom javnošću i poziv za medije. Oni nisu bili suglasni s tim i dali su protuprijedlog tražeći 12 tisuća kuna bruto po osobi, što mi nismo prihvatili i predložili smo da se Povjerenstvo raspusti i da se pripremi izjava, koja bi zajednički bila potpisana, da dokumenti koje su dosad napravili ostanu u njihovom intelektualnom vlasništvu i da ih nećemo koristiti daljnjem radu.

Poruka medijima je da će natječaj sigurno ići, usuglasit ćemo se s HND-om da cijeli proces bude pravedan i transparentan i s njima ćemo se konzultirati u provedbi cijelog natječaja“, izjavila je Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini