ptičji izmet u centru grada

GIARDINI U PULI PROTEKLIH DANA BILI NEUOBIČAJENO PRLJAVI. "Tjerač ptica" ostao bez baterije, pregorio ispravljač struje. Evo što još kažu iz Herculanee

S obzirom da uređaji rade na baterije, one su se ispraznile, a ispravljač struje je pregorio te uređaji nisu obavljali svoju ulogu. Oba tjerača ptica stavljena su u funkciju. Zvučnici nisu premješteni s Giardina na Danteov trg, već tamo postoji i radi treći uređaj, kažu iz Grada

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Giardini su proteklih dana, uoči posljednjih kiša, bili neuobičajeno prljavi, pa su se mnogi građani upitali je li se ovdje ponovno doselilo jato čvoraka koje, cvrkutavo i razigrano kakvo već jest, ne pita kad će i gdje obavljati nuždu. Još je minula, IDS-ova vlast ovom problemu odlučila doskočiti postavljanjem zvučnika u krošnje iz kojeg se periodično prolamao zvuk ptice grabežljivice.

Gnijezda nisu primijećena

I doista, stvar je funkcionirala: Korzo je, ako ne blistavo i čisto, bilo puno manje uneređeno nego ranije.

Trg je, međutim, proteklih dana ponovno postao problematičan, u potpunosti oblijepljen izmetom poznatih i nepoznatih ptica. Iz zvučnika se ništa čulo nije već dulje vrijeme, a tamošnji konobari kažu nam da je zvučnik "premješten na Danteov trg, gdje su uočena gnijezda koja na Giardinima nisu primijećena." Kažu da su u krošnje stoljetnih ladonja doselile "neke velike crne ptice".

Pitanja o uneređenim Giardinima proslijedili smo Gradu, odnosno Herculanei, odakle odgovaraju da su na ovom lijepom pulskom trgu instalirana dva zvučnika "koji imaju ulogu rastjerivanja nepoželjnih ptica iz krošanja ladonja (Celtis australis)".

Vrane i svrake

"S obzirom da uređaji rade na baterije, one su se ispraznile, a ispravljač struje je pregorio te uređaji nisu obavljali svoju ulogu. Oba tjerača ptica stavljena su u funkciju. Iz gore navedenog slijedi da zvučnici nisu premješteni na Danteov trg, već tamo postoji i radi treći uređaj. Što se tiče gnijezda i ptica, ne bismo sa sigurnošću mogli reći o kojoj se vrsti radi, osim već poznatih i prisutnih galebova, čvoraka i u posljednje vrijeme vrana i svraka", odgovorili su iz Herculanee uz napomenu da će radnici čistoće još isti dan prionuti čišćenju i pranju Giardina.

Što su najavili, to su i učinili. Istina, nije da im nije pomogla i kiša, koja je proteklih dana dobro isprala trg. Hoće li, međutim, vlaga nauditi zvučniku-tjeraču ptica i baterijama, bit će vidljivo s prvim sušnim danima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater