IMA LI OPASNOSTI ZA STOLJETNA STABLA?

Stiglo priopćenje iz Grada Pule u vezi sječe stabala na Giardinima: NJIHOV PLAN JE VRLO ZANIMLJIV

| Autor: Portal GlasIstre.hr

I Pula će sudjelovati uskoro u građanskoj inicijativi "Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj", za što Grad planira nabaviti stotinjak stabala koja će se posaditi. Nedavno su posađena stabla pored igrališta na Vidikovcu, a brojni građani su iskazali bojazan da bi u sklopu uređenja centra grada mogla "stradati" stabla na Giardinima. Iz Grada Pule pak tvrde da nema straha za stoljetna stabla:

"U više je navrata isticano kako u narednom periodu slijedi intenziviranje aktivnosti koje se odnose na uređenje samoga centra grada što uključuje i Giardine i Kandlerovu ulicu kao i Danteov trg. Kao što je poznato, nakon dugogodišnjeg ulaganja u komunalnu infrastrukturu ispod zemlje vrijeme je za uređenje centra Pule što uključuje i Giardine, zelenu oazu grada.

Valorizirajući njegovu vrijednost te iznimnu prostornu, socijalnu i emotivnu ulogu koju Giardini predstavljaju za sve građane Pule, počevši od samog promišljanja uređenja, Grad Pula planira uključiti sve bitne sudionike, prije svega građane.

Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu uređenja kojem su prva stabla ladonje posađena još početkom 20. stoljeća. U suradnji sa strukom i svim dionicima prikupit će se relevantni pokazatelji od utjecaja na moguće uređenje Giardina koji će potom biti predstavljeni građanima te će se zajedno s njima razmatrati i svaka mogućnost budućeg uređenja.

Dakle, konačna odluka o uređenju Giardina i budućem izgledu ovog dijela grada donijet će se u suradnji s građanima, uvažavajući njihove stavove. Treba istaknuti da su stabla sastavni dio svih budućih planova o uređenju Giardina koji će ostati zelena oaza centra grada", poručuju iz Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater