MEĐUNARODNI FOTO/FILM FESTIVAL

Ekologija i sport "Voda i čovjek" u Zavidovićima NAGRAĐEN PULSKI SNIMATELJ ZORAN BURAZEROVIĆ


Kolega snimatelj s pulske Tv Nove Zoran Burazerović nagrađen je za film u kategoriji ekologija na Drugom međunarodnom foto/film festivalu ekologije i sporta "Voda i čovjek" u Zavidovićima (BiH).

Ovogodišnji festival u organizaciji SNIK Atom iz Zavidovića i Centra za kulturu Zavidovići počeo je još krajem listopada filmovima o rijeci Krivaji, parku prirode Tajan i naselju Gostović, kao i poučnim filmom "Leptir Frenato". Cilj je bio da učenici upoznaju svoju bližu okolinu i da se upoznaju s ekološkim problemima u lokalnoj sredini.

Uz to, podijeljene su nagrade za fotografiju i film u kategorijama ekologije i sporta, gdje je Burazerović osvojio treće mjesto za filmski uradak "Dolina rijeke Krivaje".

- Sve je krenulo bez ikakvih očekivanja, rođen sam u malom mjestu Maoča općina Zavidovići, tako da svaki moj posjet rodnom kraju uvijek završi s dosta fotki i videoklipova. Tako je nastao i ovaj filmić, čisto iz ljubavi prema rodnom kraju. Tu je prikazana dolina rijeke Krivaje, dronom su snimljeni atraktivni kadrovi doline i izmontirao sam kratki videoklip od oko četiri minute uz glazbenu podlogu. Sve je počelo kada sam vidio natječaj za međunarodni foto/film festival ekologije i sporta "Voda i Čovjek", te sam poslao fotografiju i videoklip. Nakon nekog vremena i zaboravljajući da sam tu sudjelovao stigao mi je mail da sam osvojio treće mjesto za filmić, a fotografija je izložena na izložbi. Dobio sam diplomu za osvojeno treće mjesto i sitnu novčanu nagradu. Zadovoljan sam trećim mjestom jer nisam pripremao video ni za kakav natječaj, to je jednostavno nastalo iz ljubavi prema rodnom kraju i zahvalan sam ljudima koji su dali glas za moj filmić, veli Burazerović. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of