PIKOT & DVORŠAK

Dvojac koji vodi Učilište Uljanik osmislio zanimljivu aplikaciju. "Već smo u pregovorima oko stavljanja u funkciju"

| Autor: Robert FRANK

Dvojac Goran Pikot i Boris Dvoršak, koji inače vodi Učilište Uljanik, neovisno o tome osmislio je aplikaciju pod nazivom "Enjoy local destination" za koju vjeruje da može pomoći iznajmljivačima u pružanju usluga njihovim gostima. O preuzimanju aplikacije već razgovaraju s velikim turističkim sustavima i lokalnim turističkim zajednicama.

Očekujući bolje dane za Učilište, Goran Pikot, inače profesor informatike na pola radnog vremena u Medicinskoj školi u Puli, zajedno s partnerom Borisom Dvoršakom, s kojim je nekad radio u Uljaniku, putem tvrtke B&G solutions izradio je zanimljivu i korisnu web aplikaciju za turističke iznajmljivače.

"Online poslovanje je danas, više nego ikada, prisutno u poslovnom svijetu. Cilj nam je, uz pomoć naših internet stranica, omogućiti brzu i kvalitetnu promociju klijenata. Web portali koje radimo su visoke kvalitete i omogućuju korisnicima jednostavnu interakciju sa stranicama. Ovo smo pokrenuli jer smo shvatili da se, uz redovne poslove Učilišta, posebice u vremenu očekivanja namirenja naših potraživanja, moramo početi baviti nečim kreativnim, što je na tržištu potrebno i što može proći kod potencijalnih klijenata. Zato smo, pod službenim nazivom 'Enjoy local destination', stvorili aplikaciju koja ima izuzetno puno korisnih opcija. Ono što je čini posebno interesantnom, pored sveobuhvatne informacije o lokaciji, naglasak je na sve informacije o samom smještajnom objektu koje su gostu potrebne za ugodan boravak. Informacije koje su gostu dostupne preko QR koda, koji će se nalaziti ili na letku ili negdje u smještajnom objektu, anulirat će učestalo zivkanje i pojedinačno odgovaranje iznajmljivača. Radi te svoje posebnosti aplikacija je izvanredno rješenje kako za male iznajmljivače, tako i za velike smještajne sustave. Na banalnoj razini, gost s aplikacijom koja ima QR kod dobiva odgovore o tome gdje su mu rezervni ručnici ili posteljina, gdje je u apartmanu, na primjer, glavni ventil u slučaju pucanja špine ili rezervne žarulje. Još je možda zanimljivije da preko QR koda gosti mogu vidjeti koji su im najbliži ili najbolji restorani, barovi i plaže, biciklističke rute, lokalni događaji, ali i taxi službe. Također, moramo istaknuti kako ova aplikacija fizičku interakciju s gostima svodi na minimum ili je čak potpuno isključuje, što će, s obzirom na epidemiološku situaciju, biti vrlo važno u nekoliko idućih turističkih sezona. Gost samo mora pokrenuti fotoaparat na telefonu ili tabletu i dobit će sve odgovore koji mu trebaju. S obzirom na to da je aplikacija 'Enjoy local destination' stalno vezana na GPS lokaciju gosta, on u svakom trenutku preko nje ima izračun koliko mu treba vremena da dođe do izabranog odredišta“, kaže Pikot.

Pikot je, inače, ravnatelj Učilišta Uljanik, za koje je, bez obzira na objektivna i velika potraživanja, naplatu i nelikvidnost uzrokovanu dugovanjem 3. maja, uvjeren da nakon 14 godina tradicije i iskustva, te desetak tisuća osposobljenih osoba za poslove vezane za sva brodograđevna zvanja, može opstati.

"Aktivni smo na području obrazovanja kadrova koje pripremamo za realno tržište, a pokrenuli smo procese aktiviranja naših programa za jesen, što uključuje i apliciranje na pojedine EU projekte. Uvjereni smo u uspjeh naših nastojanja da očuvamo Učilište kao važan obrazovni subjekt. U sladu s time pripremamo zapošljavanje novih stručnih suradnika", kaže Goran Pikot.

Zanimljivo da su zahvaljujući Učilištu Uljanik - uz Uljanik Standard jedinoj preživjeloj firmi iz cijelog sustava Uljanika - tisuće i tisuće konobara, kuhara i mesara osposobljavanjem postali brodocjevari, brodomonteri i zavarivači. S verificiranim svjedodžbama sada rade u cijeloj Europskoj uniji i tako osiguravaju egzistenciju svojim obiteljima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of