NOVI ČLAN NA SKUPŠTINI DRUŠTVA

Dragutin Pavletić dao ostavku u Nadzornom odboru Uljanika

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Prvi čovjek i najveći dioničar pulske brodarske kompanije Uljanik plovidbe dao je neopozivu ostavku na tu funkciju da se tvrtka koja se bavi pomorskim prometom više ne bi dovodila u vezu s posrnulim pulskim škverom

 

Zbog planirane dokapitalizacije, početka procesa restrukturiranja, ali prije svega financijskih problema u kojima se brodogradnja na ovim prostorima našla, pulski Uljanik već mjesecima se nalazi u središtu pozornosti domaće javnosti, ali i postojećih i potencijalnih poslovnih partnera. Kako bi izbjegao mogućnost da se Uljanik Grupa i tvrtka Uljanik plovidba percipiraju kao povezana društva, odnosno da se problemi koji tište brodograđevnu industriju dovode u vezu s tvrtkom koja se bavi pomorskim prometom, prvi čovjek i najveći dioničar pulske brodarske kompanije Dragutin Pavletić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Uljanika d.d.

Vijest o tome kompanija je objavila na Zagrebačkoj burzi, a Pavletićeva ostavka stupit će na snagu kada se na njegovo mjesto u Nadzornom odboru izabere novi član, odnosno vjerojatno nakon sjednice Skupštine društva koja bi se trebala održati krajem kolovoza.

Uljanik plovidba Uljanik je osnovao 1986., i to kao tvrtku koja je trebala upravljati trima brodovima koji su se gradili u pulskom brodogradilištu. Uljanik Plovidba u početku je bila u stopostotnom vlasništvu Uljanika, no danas to više nije tako, jer su brojni mali dioničari gotovo u potpunosti vlasnici kompanije. Pavletić je već u nekoliko navrata demantirao povezanost dvije kompanije istog imena. No, zbog Pavletićeva članstva u Nadzornom odboru Uljanika, u javnosti i poslovnim krugovima Uljanik Plovidbu se nastavilo doživljavati kao jednu od kompanija pod kapom Uljanik Grupe, zbog čega je on na koncu odlučio definitivno odstupiti s te pozicije. Ostavkom se, kako se navodi u obrazloženju, zasad deklarativno želio distancirati od mogućnosti da njegovo članstvo u Nadzornom odboru bude razlogom moguće percepcije o Uljanik Grupi i Uljanik Plovidbi kao vlasnički povezanim društvima.

Valja podsjetiti da je peteročlani Nadzorni odbor Uljanika okrnjen početkom godine kada je iz njega, zbog tadašnje neisplate plaća i priprema za štrajk, istupio predstavnik radnika, malih dioničara Rajko Kutlača iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, dok je u lipnju istekao četverogodišnji mandat Marku Pokrajcu iz rovinjske Maistre. Uz Pavletića, kvorum je Nadzornom odboru osiguravala predsjednica Renata Kašnjar Putar, članica Uprave PBZ Osiguranja i drugi predstavnik malih dioničara, Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske. (Milan PAVLOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini