UNIŠTAVANJE ZAJEDNIČKE IMOVINE

DIVLJAČKI POHODI PO GRADU SVE ČEŠĆI

| Autor: Glas Istre
Razbijena autobusna nadstrešnica na Stoji

Razbijena autobusna nadstrešnica na Stoji


Nema dana da ne svjedočimo divljačkom iživljavanju nad zajedničkom nam gradskom imovinom. Ovog puta nastradala je autobusna nadstrešnica nedaleko Max Cityja na Stoji, oboren je i uništen koš za otpatke na južnom bulevaru, na Hidrobazi su razbijene i išarane svlačionice, išarane su i one na Valkanama, nagrđene i brojne druge lokacije u gradu.

Iz gradske uprave zahvaljuju građanima koji im prijavljuju takve slučajeve te ponovno, po ne znamo koji put, upućuju apel da se ne uništava gradska imovina. Posebno u ova krizna vremena kada je svaka kuna bitna.

- Svaki čin vandalizma, koji su u posljednje vrijeme učestali, predstavlja financijski izdatak i umanjuje mogućnosti ulaganja u druge bitne sadržaje, poručuju iz Grada. Podsjećaju da je nedavno devastirana tek uređena nadstrešnica u Ulici Verudella kod skretanja za lučicu Delfin te da je krajem prošle godine za zamjenu više od 20 sigurnosnih stakala s držačima na nadstrešnicama javnog gradskog prijevoza na više lokacija u Puli utrošeno 31.150 kuna.

Na putu vandalima često su i sportska igrališta, ormarići za struju, podzemni kontejneri kao i druga urbana oprema i fasade koji se grafitiraju. Nagrđuje se grad i stvaraju nepotrebni troškovi, ističu iz gradske uprave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom