EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Danas u Šijanskoj šumi besplatan servis bicikla, sutra edukativne pješačke ture...

| Autor: Duška PALIBRK
Mjerenje tlaka i šećera u krvi jučer na glavnoj tržnici (Snimio Duško Marušić Čiči)

Mjerenje tlaka i šećera u krvi jučer na glavnoj tržnici (Snimio Duško Marušić Čiči)


U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, jučer su na gradskoj tržnici učenici Medicinske škole u Puli građanima mjerili krvni tlak i šećer u krvi. Preventivnu akciju organizirali su Škola, Tržnica, Grad Pula i Udruga dijabetičara Istre.

Danas se u Park šumi Šijana od 9 do 12 sati mogu dovesti bicikli na pregled ispravnosti i sitne popravke. Na centralnoj poljani obrt Sepe besplatno će pregledati gume, kočnice, kazete i lanac. Također do podneva trajat će i akcija čišćenja uvale i priobalja na Valovinama, u organizaciji Grada, TZ-a, Zajednice tehničke kulture Pula, Ronilačkog saveza Istarske županije, Crvenog križa i uz sudjelovanje pulskog MUP-a. Planirano je do 40-ak sudionika, a otpad će zbrinuti Herculanea.

Sutra, u nedjelju, može se na pješačenje i vježbe u prirodi s KRUPP-ovcima od 8 do 11 sati. Pješači se stazom "Koza" duž Verudele, dužine 6,5 kilometara. Kreće se u 8 sati ispod Doma umirovljenika "A. Štiglić", a završava na Bunarini uz besplatnu okrjepu. U ekipi su i kardiolog dr. Dalibor Cukon i medicinska sestra Biljana Matijaš te neurolog dr. Mario Grbin, koji će uputiti građane koliko je kretanje važno za zdravlje i biti na raspolaganju sudionicima za sva zdravstvena pitanja.

Svakog dana do srijede, 22. rujna, može se i na jednoipolsatno edukativno pješačenje kroz Park šumu Šijana, uz vodstvo članova Natura Histrice, s polaskom u 17 sati kod info-punkta. Potrebna je prethodna najava na 098/420-423, od 8 do 15 sati. Staza je dužine oko četiri kilometra, obilazi se i špilja Šandalj, tvrđava San Daniele te zone nebeskih labirinata i sunčanog sata.

Također svakodnevno do srijede Pulapromet dijeli beskontaktne kartice u vrijednosti 50 i 100 kuna za gradski prijevoz putem radiopostaja. Cilj je potaknuti građane na korištenje gradskih autobusa. Kartice se preuzimaju u gradskoj upravi na adresi Forum 2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum