Nova donacija iz pulske tvornice cementa

Calucem rashladio ljeto klincima iz Malog svijeta

Drago nam je što možemo nastaviti s dobrom suradnjom i realizacijom projekata poput ovoga s lokalnim DV Mali svijet. Ovo je još jedna u nizu donacija naše tvrtke koja prepoznaje potrebe lokalnih ustanova za unapređenjem kvalitete života naših građana, kaže Yuri Bouwhuis, Predsjednik i CEO Calucema

| Autor: Milan Pavlović
Direktor pulske tvornice cementa Calucem Mihajlo Mirković u vrtiću Mali svijet

Direktor pulske tvornice cementa Calucem Mihajlo Mirković u vrtiću Mali svijet


U sklopu svog već dobro poznatog programa Briga za lokalnu zajednicu u pulskoj tvornici Calucem ovog su lipnja pripremili vrijedne donacije za svoje male susjede iz dječjih vrtića Zvončiće i Kamenjak.

Radi se o tri klima uređaja namijenjena hlađenju i grijanju koje je pulska tvornica cementa poklonila Dječjem vrtiću Mali svijet, a koji su nakon ugradnje, i uz vrlo visoke temperature koje već neko vrijeme vladaju na ovim prostorima, omogućila ugodan boravak mališana u njihovim vrtićima.

Dječji vrtić Mali svijet jedan je od tri predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Pula, te obuhvaća osam objekata u kojima se nalazi 30 jasličkih i vrtićkih skupina s petstotinjak upisane djece. U sklopu vrtića nalaze se, među ostalima, i područni objekti Zvončići, Ribice, te matični objekt na adresi Kamenjak 6.

"Nastavljajući tradiciju donacija tvornice cementa Calucem vrtiću, i ove godine vrtić se obratio tvornici jer ju je prepoznao kao odgovornu tvrtku koja ulaže u zajednicu, te su temeljem te inicijative tijekom ljetnih mjeseci, na veliku radost djece i njihovih odgojiteljica, u naše vrtiće stigla tri klima uređaja. Ovaj poklon značajno je poboljšao uvjete boravka naših mališana i odgojiteljica u ovim vrućim ljetnim vremenima, te se i na ovoj donaciji zahvaljujemo našim prijateljima iz Calucema, kazala nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Tamara Pranjić.

Podsjetimo da je lani Calucem mališanima iz Zvončića poklonio drvenu kućicu za igru koja je montirana u dvorištu vrtića, te da su Zvončićima i Ribicama predstavnici tvornice darove odnijeli i za blagdan Svetog Nikole.

"Ova zadnja donacija posebno je dobrodošla u vremenu visokih temperatura, jer će djeci osigurati optimalne uvjete za boravak u njihovim prostorima. Darovani klima uređaji zagrijat će ih u hladnim zimskim danima i rashladiti ih za toplih mjeseci, tako da će se djeca ugodno osjećati u prostorima u kojem borave kroz cijelu godinu. Drago nam je što nastavljamo s dobrom suradnjom i realizacijom zajedničkih projekata poput ovoga s lokalnim DV Mali svijet. Ovo je još jedna u nizu donacija naše tvrtke koja prepoznaje potrebe lokalnih ustanova i podiže kvalitetu života naših građana", rekao nam je Yuri Bouwhuis, Predsjednik i CEO Calucema. Raduje nas što se program Briga za lokalnu zajednicu provodi već više od deset godina, te se u sklopu njega dodjeljuju donacije i sponzorstva širokom spektru institucija, što uključuje obrazovne institucije, zdravstvene institucije, kulturne i dobrotvorne ustanove, kao i sportske klubove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter