NAJNOVIJEU pulskom shipyardu

Ćakulin večeras uz modne teme


Danas počinje nova sezona festivala razgovora Ćakulin. Tema prvog susreta su "Moda i dizajn", a gošće su Anja Stehlik Moretti, Ana Zdarilek i Ivana Tomić. Organizator je Institut Mediterran, a voditelji Dina Cvek i Filip Zoričić. Ćakulin će se održavati u Shipyardu, kao i tijekom ranijih izdanja, a početak je u 19 sati.

Anja Stehlik Moretti dizajnerica je iz Istre koja je s radom i brendom "Stehlik" započela još za vrijeme studentskih dana u Zagrebu, a prvo predstavljanje je imala 2004. godine na Cro a Porteru. Nakon toga slijedilo je predstavljanje i u Londonu te Cannesu. Prije osam godina pokrenula je brend O´dijelo – muška i ženska odijela po mjeri s personaliziranom podstavom.

Ana Zdarilek se 15 godina aktivno bavila modelingom. Nakon kraćih boravaka u Milanu i Parizu odlučila je raditi isključivo u Hrvatskoj i povremeno u Sloveniji.

Ivana Tomić, rodom iz Pule, diplomirala je dizajn mode i tekstila na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Ljubljani. Dio studija provodi na Arhitektonskom fakultetu u Lisabonu, kao Erasmus studentica gdje radi na svom diplomskom projektu. Uvijek međunarodno orijentirana, 2008. godine seli se u Madrid gdje započinje razvijati vlastite kolekcije i utemeljuje brend "ivana tomic". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike