Gradska štorija

Ćakule u autobusu


Autobusi, posebice oni na gradskim relacijama, kao i oni na kraćim prigradskim, pravi su izvor tema, informacija, priča, komentara, da bi se o tome mogle napisati knjige i knjige, čitave socio-psihološke studije, ili pak kratke priče. Motiva i zanimljivih likova ima na svakom koraku, odnosno u svakom busu. Političari su zasigurno najkomentiraniji, a nerijetko, posebice ljepši spol, komentira i izgled političara i političarki, te drugih javnih osoba. Tako su neke šjorice komentirale da je naša Kolinda vrlo lipa, da kako tako lako mijenja kilažu, da ima poseban stil, a da među muškima nema nekih ljepotana. Jedna je šjora rekla da je Milanović bio lip, ali kada je bio mlađi, ali da je zato Zlatko Dalić pravi i lipi.

Nakon komentara o ljepoti, ipak se pređe na konkretne teme. Neki stariji su se malo uzburkali hoće li apartmani njihove djece dogodine biti puni ako se krene s gradnjom novih hotela i smještajnih jedinica, te hoće li biti dovoljno turista da sve to popuni, a naravno, čeka se i otvorenje novog trgovačkog centra, iako su svi jednoglasno rekli da nemaju šoldi za to, ali da će biti ipak lijepo ići đir tamo, jer sigurno će se nešto pronaći, možda bude kakvih akcija ili posebnih ponuda. Ili barem za vidjeti ljude.

Ima i onih koji su se pohvalili da su im djeca ili unuci kupili pametne telefone ili poklonili starije računalo. "Ti pametni telefoni nisu pametni, ja pritisnem jedno, pa se nešto zbriše, pritisnem drugo, opet se nešto blokira, pa izbrišem zabunom sve kontakte, uopće nisu pametni ti telefoni", vele, dok se drugi pak hvale kako svakodnevno komuniciraju s rodbinom putem Skypea. (Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter