UČESTALI SUKOBI

BORBA PROTIV NELOJALNE KONKURENCIJE: Istarski taksisti u subotu će blokirati Ipsilon?

Prijevoznici s Puljštine računaju na sudjelovanje svih istarskih taksista (N. LAZAREVIĆ)

Prijevoznici s Puljštine računaju na sudjelovanje svih istarskih taksista (N. LAZAREVIĆ)


Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola, kaže jedan od taksista s Puljštine

U subotu istarski taksisti planiraju prosvjedom upozoriti na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju koju im u poslovanju predstavljaju tvrtke poput Cammea i Ubera. Prosvjed, ili možda prosvjedna vožnja, vjerojatno će se održati na Istarskom ipsilonu, no više informacija o okupljanju taksista za sada nije poznato - ne zato što bi ih taksisti krili od javnosti, nego zato što još nisu utanačeni svi detalji akcije. Čak ni lokacija nije u potpunosti definirana pa je moguće da se prosvjed održi u Zračnoj luci Pula ili nekom drugom frekventnom punktu.

- Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola, rekao nam je jedan od taksista s Puljštine.

Ogromno nezadovoljstvo lokalnih taksista uglavnom je izazvala pojava velikog broja prijevoznika s kontinenta, koji, zahvaljujući novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, lako dobivaju dozvole na istarskom području. Borba za svoj dio kolača u ovoj djelatnosti dovela je i do više sukoba taksista s vozačima Ubera, a situacija je kulminirala obračunom i prijetnjama u nedjelju 22. srpnja na parkiralištu Plodina u Šijani, nakon čega je policija privela jednog Puljanina. (Zvjezdan STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini