Pulski HNS ima svoje prijedloge

Besplatni udžbenici za osnovnoškolce MORAJU BITI PRIORITET


Osim pomoći najmlađima, HNS ističe i potrebu izgradnje domova za starije i nemoćne. Nedopustivo je imati liste čekanja od deset godina. Predlažemo da se sufinancira razlika između pune cijene doma i mirovine pojedinog umirovljenika, predlaže predsjednica gradskog HNS-a Kristina Bulešić

Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, glavni je prijedlog pulskog HNS-a, koji će uputiti Gradu. Naime, HNS nije član gradskog vijeća, ali se ta stranka odazvala na javni poziv "Građani kreiraju proračun" s nekoliko svojih prijedloga. O tome su na jučerašnjoj presici govorili njihova predsjednica Kristina Bulešić te članice predsjedništva Selma Ibrišagić i Nikolina Paljuh.

Marende za sve

"Besplatni udžbenici bi trebali biti prioritet onih koji vode ovaj grad", kaže Bulešić. Pulske HNS-ovke traže i plaćene školske marende za sve osnovnoškolce.

Osim pomoći najmlađima, HNS ističe i potrebu izgradnje domova za starije i nemoćne. "Nedopustivo je imati liste čekanja od deset godina. Predlažemo da se sufinancira razlika između pune cijene privatnog doma i mirovine pojedinog umirovljenika kao preventivna mjera do izgradnje domova za starije i nemoćne osobe" kaže Bulešić.

Gubljenje vremena

Osim što iz proračuna traže da se osiguraju sredstva za dječja igrališta, HNS želi da se u dječjim vrtićima sufinancira dio iznosa kada su djeca opravdano odsutna, a vrtić naplaćuje. Smatraju i da za poduzetništvo mladih u proračunu trebalo osigurati dva milijuna kuna, a za poticanje ženskog poduzetništva tri milijuna.

Govorile su i o situaciji u Uljaniku. "Mi jesmo za radnike, jesmo za opstanak, ali u kratkom roku nemamo rješenja iz rukava. Treba prestati prebacivati odgovornost s lokalne na državnu vlast i suprotno. Tu gubimo vrijeme. Ono što je žalosno je što sve više ljudi odlazi. Kome to ide u prilog? Govorilo se o mogućnosti da se Županija i Grad financijski uključe u spas Uljanika, ali sada o tome više nema zbora", zaključuje Bulešić. (L. BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini