RADIO EMISIJA

Bašić-Palković poručila Feriću: Fiksirani ste na Miletića. FERIĆ: NIJE ON MOJ TIP

| Autor: Nera SOFTIĆ

Jedan od vodećih SDP-ovaca u Istri Danijel Ferić, bivši vijećnik u Gradu Puli a danas direktor Komunalca u Fažani, kaže da ima ambicija kandidirati se za gradonačelnika Pule, ali prva u tom redu je ipak njegova stranačka kolegica i predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović.

"Spreman sam pomoći ako treba, ali SDP u Puli ima svoju kandidatkinju Sanju Radolović. Na njoj je odluka. Vjerujem da će se kandidirati. Ona je predsjednica stranke. Ukoliko ona to ne učini, ja bih prihvatio moguću kadidaturu", rekao je Ferić gostujući u radio emisiji Šupress Danijela Sponze, u kojoj je gostovao uz novinarku Glasa Istre Danijelu Bašić-Palković.

"Najizazovnija mi je bila ona u Hrvatskoj lutriji. Prva ljubav je bila Hrvatska pošta, gdje sam bio 15 godina", rekao je Ferić na pitanje o najzanimljivijoj funkciji od brojnih koje je obnašao.

Na pitanje ako će u Sabor, rekao je da je 2015. i 2016. bio na listi, ali nije izabran.

"Sad se otvara prostor. Predsjednik će donijeti odluku tko će biti na listi. Netko iz Rijeke vjerojatno, jer je praksa da se na poziciju u Saboru dolazi iz mjesta odakle je bivši zastupnik", rekao je Ferić.

Na pitanje ako je moguća promjena na mjestu načelnika Općine Fažana, koju vodi SDP-ovac Radomir Korać, Ferić je rekao da "Fažana ima svog načelnika i ne vjerujem da će se tu nešto mijenjati. Korać će se, vjerujem, kandidirati".

Na pirmjedbu da bi SDP u Puli mogao podržati kandidata IDS-a, s obzirom da je IDS podržao Zorana Milanovića za predsjednika, Ferić je rekao da se "to neće dogoditi, to su priče za malu djecu".

"Žao mi je da IDS podržava Milanovića i da nemaju svog kandidata. To je loše."

Bašić-Palković ga je pitala kako to da je prešao u Komunalac jer bi, da je to netko iz IDS-a napravio, on tu osobu "pojeo".

"U Fažani se otvorio problem bivšeg pročelnika. Bio sam tamo na projektima, uskočio sam kao volonter godinu dana i kasnije se javio na natječaj", rekao je Ferić, koji je govorio i o tome da je pulsko Vijeće sjevernokorejski parlament, a ne vijeće.

"Nitko ništa ne prihvaća pa malo izgubite volju", rekao je Ferić, dodavši i da je Kaštijun najveći promašaj IDS-a u povijesti, ekološka bomba i da ulice Pule izgledaju kao Napulj.

Bašić-Palković je rekla da je taj projekt pokrenut upravo kad je SDP bio na čelu Vlade. Ferić je odgovorio da SDP-ova Vlada nije izabrala taj model.

"Fiksirani ste na Miletića?", pitala je Bašić-Palković u jednom trenutku.

"Nije moj tip", odgovorio je Ferić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater