FREKVENTNA DIONICA

Autobusima će se olakšati ulazak na kolodvor: NOĆNI RADOVI U ULICI 43. ISTARSKE DIVIZIJE

| Autor: Borka PETROVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Danas počinje sanacija jednog prometnog traka u Krležinoj ulici, od benzinske postaje do Ulice Veruda. Za vrijeme trajanja radova bit će prometan samo trak iz smjera Ulice Veruda prema Meštrovićevoj i Budicinovoj ulici, dok će se u suprotnom smjeru voziti zaobilazno. Početkom sljedećeg tjedna, ovisno o vremenskim uvjetima, planirani su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije u Ulici 43. istarske divizije, i to noćni radovi kad je promet na toj frekventnoj dionici najmanjeg intenziteta. Tom prilikom izvest će se i preinaka nogostupa kako bi se autobusima olakšao ulazak na autobusni kolodvor.

Sve se to radi u sklopu redovitog i izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule, koje izvodi Cesta d.o.o., a radi povećanja sigurnosti prometovanja i prolaska pješaka. Kolnici su sanirani na dijelu Ulice Vallelunga i od Vodnjanske ceste pa do skretanja za naselje Štinjan gdje će se obilježiti i horizontalna signalizacija, odnosno središnja linija.

Iz Grada napominju da planiraju uložiti ukupno osam milijuna kuna u održavanje nerazvrstanih cesta, što podrazumijeva održavanje prometnih znakova, signalizacije i opreme na cestama, turističke i ostale signalizacije, odražavanje semafora, zimsku službu, kao i geodetske, projektantske i usluge nadzora. Za građenje nerazvrstanih cesta proračunom je osigurano gotovo 21 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini