OD OŽUJKA DO LISTOPADA

Aminess Wine&Gourmet Nights: David Skoko i poznati chefovi i ove godine kuhaju u novigradskim restoranima

| Autor: Mladen RADIĆ

Chef David Skoko u suradnji s poznatim chefovima nastavlja projekt Aminess Wine&Gourmet Nights koji treću godinu zaredom organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada. Riječ je o večerama za goste koje se održavaju jednom mjesečno, od ožujka do listopada u novigradskim restoranima Oliveto i Half 8. Ovim večerama među domaćom i stranom publikom promovira se raznovrsna gastronomska ponuda inspirirana svjetskom kuhinjom pri čemu je naglasak na lokalnim namirnicama. Prva večera rezervirana je za danas kada će chef Skoko i Janez Bratovž pripremati specijalitete u restoranu Oliveto.

Ove će sezone uz chefa Skoku, poseban gourmet doživljaj pripremati i drugi vrhunski kuhari među kojima su dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, renomirani chef Dino Galvagno, talentirani slovenski chef Jorg Zupan, kulinarska zvijezda Hrvoje Zirojević te predstavnik studija gastronomije Aspira. Gosti će se moći kušati i vina lokalnih vinara te craft pivu i koktele koje će spravljati poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni.

"Ovim večerama želimo privući ljude te ih potaknuti da nastave istraživati, jer imamo puno toga za ponuditi", izjavio je David Skoko. Prošle je godine u večerama uživalo gotovo 600 posjetitelja iz cijele regije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu rezervirati svoje mjesto putem e-mail adrese [email protected] ili broja telefona 052 858 600.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter