Pulska je tržnica jutros bila živahnija nego inače, a osim sunca koje je okupalo grad tijekom subotnjeg jutra, dodatni razlog za dolazak u grad bio je i besplatni gulaš od veprovine s njokima. Vrlo se brzo stvorio dugačak red, i to posjetitelja svih generacija, a mirisi iz velike padelje brzo su privukli i one koji su na tržnicu došli popiti kavu ili po namirnice za ručak.
(Snimio Milivoj Mijošek)
Gulaš od veprovine s njokima pripremljen je od mesa koje je doniralo Lovačko društvo Istra Pula. U početku se govorilo o oko 400 porcija, no samo do podne je podijeljeno više od 350, a podjela i dalje traje. U trenutku našeg obilaska, marendu je dijelio zamjenik pulskog gradonačelnika Siniša Gordić zajedno s chefom Damjanom Bistričićem.
- Vijest se raširila eterom i ljudi su navalili. Interes je stvarno velik, rekao nam je Bistričić dodajući da će biti podijeljeno bar još toliko porcija.
(Snimio Milivoj Mijošek)
Organizaciju događanja vodili su agencija Avenue i poznati pulski gurman Budimir Žižović Žižo, pod čijim je vodstvom i pripremljen gulaš, a druženje je dodatno upotpunio glazbeni nastup rovinjske grupe El Gato e le Volpi. Uz glazbu i dobro raspoloženje, na tržnici se stvorila prava vesela blagdanska atmosfera, pa su se neki od okupljenih čak i zaplesali.
A osim dugačke kolone ispred velike padele, da je gulaš ispao dobro potvrdili su nam i građani.
- Odlično je, baš odlično. Svaki dan sam na tržnici, vidio sam da pripremaju, pa sam došao probati, rekao nam je Milan Topalović iz Pule dok je uživao u svojoj porciji.