"Djetinjstvo za djecu Ukrajine"

FOTOGALERIJA / U Puli održan marš za podršku Ukrajini

| Autor: Doria Mohorović


Nakon jučerašnjeg bombardiranja dječje bolnice u Kijevu, događaja koji je zaprepastio svijet, večeras je u Puli održan marš za podršku Ukrajini. S ukrajinskom zastavom i uz poruke "Djetinjstvo za djecu Ukrajine", te "Moramo zatvoriti nebo iznad Ukrajine", skupina prosvjednika, mahom Ukrajinaca, ali bilo je tu i Istrijana, marširala je pulskom rivom prepunom automobila, a neki od njih su im trubeći izrazili podršku.

Pod organizacijom Olesie Rusinove, organizatorice Ukrajinskih događanja u Puli, prosvjednici, među kojima i velik broj djece, okupili su se u Valerijinom parku, a na putu do Titovog parka, nekoliko su puta uz cestu zastali s transparentima i zastavama u rukama, držeći fotografije s prizorima tragičnog događaja.

- Jučer, 8. srpnja Rusija je pogodila najveću ukrajinsku bolnicu Ohmatdyt u kojoj se djeca liječe protiv raka. Taj model rakete vrlo je precizan, s eventualno 10 metara greške, što znači da su ciljali u dječju bolnicu. Ne znam kako ovo nazvati, osim terorističkim aktom. Ovo je Kijev, glavni grad Ukrajine, ne događa se to u vojnoj zoni. Ne mogu objasniti koliko je bolno kad se u tvojoj zemlji svakodnevno događa genocid, a pogotovo kad ubiju malu djecu koja se ionako bore protiv strašne bolesti, rekla je Rusinova.

Kako se saznaje iz svjetskih medija, projektil je sravnao dio dječje bolnice Ohmatdyt, najveće pedijatrijske ustanove u Ukrajini, a Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da je namjerno gađala bolnicu u kojoj se liječe djeca.


Podijeli: Facebook Twiter