pun pogodak

Premijerni Dani Verude privukli brojne posjetitelje: Zabava za sve generacije, a najvažnije je - druženje

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Danas je započeo je dvodnevni program Dana Verude, a održat će se još i u subotu na Trgu kralja Tomislava. Verudeži na ovaj način prvi put organiziraju dane svog kvarta te je stoga ovo svojevrsni povijesni trenutak za stanovnike Verude koji su odlučili stvoriti tradiciju obilježavanja dana svog predivnog kvarta u Gradu Puli.

Sve je započelo u 17 sati otvorenjem, ali pravo zahuktavanje započelo je nešto kasnije. Međutim, na vrijeme su stigli oni najmlađi. Kako su i u fokusu djeca i stvaranje zabavne atmosfere, upravo su oni besplatno uživali na napuhancima Zemlje zabave, a tako će biti i u subotu sve do 22 sata. Osim toga za djecu su organizirane i radionice u izrađivanju superheroja svog kvarta - Super Verudeža, ali i super Puležana uz Udrugu Puppeta.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

U redu za napuhance brojne mame i tate sa svojim klincima i klincezama, strpljivo, neki više, neki manje, čekali su da dođe red na njih.

- Ideja je odlična. Meni roditelji žive na Verudi i često sam ovdje, a ovako nešto bi se trebalo češće organizirati. Posebno je dobro za djecu, a moja kćerka već danima priča samo o napuhancima, prepričala nam je mama Martina koja, kao i njena kćerka, nije skidala osmijeh s lica; doduše, kao i velika većina prisutnih, jer je Veruda danas bila centar dobrog raspoloženja.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Neka, neka, baš mi je drago da su se ovog sjetili. Ja sam s Kaštanjera, a ideja je odlična. Kad je djeci zabavno i mi roditelji smo zadovoljni. Trebalo bi to češće. Mi uvijek idemo tamo gdje djeca imaju neku animaciju, a bit ćemo danas ovdje ovisno koliko oni budu izdržali, rekla nam je mama Romina koja je stigla s obitelji s Kaštanjera. Još nam je jedan roditelj potvrdio kako mu se ideja jako dopada.

- Mi smo iz Fažane, a za ovo sam saznao od ženine prijateljice. Djeca uživaju, bitno je da se druže, a i mi ćemo večeras malo provesti vrijeme uz druženje, rekao nam je on.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Za glazbeni dio programa, tijekom kasnog poslijepodneva bio je zadužen DJ Sosa, a u večernjim satima, atmosferu je dodatno začinio Dean Bakić. Program oba dva dana vodi Nina Žufić. Pjesme i plesa nije nedostajalo, a na svoje je došlo i mlado i ono starije.

- Ovo je stvarno super, a mi smo ovdje s dječicom iz Doma Ruže Petrović. Svaka čast onome koji se toga dosjetio. Djeca moraju čekati red, ali je parkić blizu pa smo iskoristili jedno i drugo. Jako se vesele napuhancu, a mi smo ih rado doveli. Znamo za ovo preko društvenih mreža već nekoliko dana pa smo se organizirali. Ja sam Verudežka i ovo mi posebno znači, rekla nam je djelatnica Doma Svetlana, koja zaključuje kako bi ovo stvarno trebao biti početak jedne nove tradicije.

Neizostavno na Verudi se održava i, kako ga organizatori nazivaju, ključni dio događaja - turnir u Briškuli, omiljena igra među mještanima u najboljim godinama. A kako smo na sve strane slušali same pohvale za kompletnu inicijativu, zanimalo nas je kako je do nje došlo.

- Mi ovo planiramo još od nove godine, jer ovo ljudima fali. Imamo u gradu puno komercijalnih sadržaja, koji se naravno plaćaju, a ljudi su željni zabave u kvartu i voljeli bi da i u drugim kvartovima bude slično. Trebalo je biti još sadržaja, ali su nam neki odustali. Planirali smo košarku dva na dva, nogomet u kavezu; za prvi dan smo htjeli naglasak na dječji sportski dio, a drugi dan nam se poklapa s utakmicom, pa će nakon toga biti svirke uz Edija Maružina i Bandite, rekao nam je jedan od organizatora Damir Šabić Dambo. Budući da Veruda funkcionira kao grad u malom, indikativno je da je ideja tek sad realizirana, jer interesa, evidentno, ima.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Svi se boje da će potrošiti novac, podbaciti, ali mi vidimo da je ovaj Trg postao novi centar; koji je sad u gradu ljeti pun turista, a ovdje svakodnevno ima jako puno djece i odraslih. Da smo donijeli još pet napuhanca, svi bi bili puni, otkrio nam je.

Sudeći po viđenom, ali i po komentarima prisutnih, nema sumnje da je događaj pun pogodak. Ako niste stigli danas, u subotu se program nastavlja na istom mjestu i također započinje u 17 sati. Djeca će i tada, sve do 22 sata, imati na raspolaganju dva napuhanca Zemlje zabave. DJ Gaby bit će zadužen za stvaranje uzbudljive atmosfere prije utakmice Europskog nogometnog prvenstva, a u 18 sati na velikom LED ekranu, posjetitelje očekuje prijenos utakmice naših Vatrenih protiv Španjolske. Nakon što naša nogometna reprezentacija osigura, nadaju se Verudeži, pobjedu, zabavu će dodatno začiniti već spomenuti Edi Maružin i Banditi.

Cilj ovog događaja je, otkrivaju nam organizatori ovog, prvog i povijesnog obilježavanja Dana Verude, potaknuti zajednički duh i ponos među stanovnicima i zajednici pružiti priliku za druženje i zabavu. Već u najavama očekivanja su zbog širokog spektra aktivnosti za sve uzraste, stvaranje nezaboravnog iskustva za sve sudionike. Ovi će dani biti ispunjeni uzbuđenjem, stvarajući vječne uspomene za sve Verudeže i sve Puležane, uvjereni su.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter