najdugovječniji u puli

Dječji kamp Valkane obilježava 15. godišnjicu neprekidnog djelovanja

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Dječji kamp Valkane ove će godine obilježiti 15. godišnjicu neprekidnog djelovanja. Uz ovaj kamp, u Puli ih djeluje nekoliko - raznovrsnih, kreativnih, od striktno sportskih do onih u kojima su zastupljeni i razni umjetnički sadržaji.

Neki su dječji ljetni kampovi djelovali neko vrijeme pa su prestali, neki su ponovno krenuli s radom, i upravo u raznovrsnosti leži ključ uspjeha tih aktivnosti. Djeci su takve aktivnosti itekako potrebne, korisne, ne samo za - "dadiljanje" tijekom ljetnih praznika, dok roditelji rade, nego i za provesti kvalitetno vrijeme, usvojiti nove sadržaje, baviti se sportom, biti kreativni i slično.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Većina se kampova odvija uz more, s glavninom sadržaja u morskim radostima, plivanju, skakanju, potom su tu i odbojka na pijesku, mažoretkinje i ples, nogomet i drugi sportovi. Ručak je nakon brojnih treninga itekako ukusan - kao i društvene igre u iščekivanju roditelja i odlaska kući.

Ljetni kamp Valkane, najdugovječniji u Puli, kako veli voditelj Marijan Orsić zvani Buco, ove će godine trajati deset tjedana, približno kao i svakoga ljeta.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Neka djeca pohađa i više kampova tijekom ljeta, tjedan, dva jedan pa malo pauze, dok roditelji imaju ferije, pa onda pohađaju neki drugi kamp… U znaku raznolikosti.

Žuti kišobran primjerice ove godine mijenja lokaciju i odlazi na - Fratarski otok.


Podijeli: Facebook Twiter