VIŠE OD 2000 FOTOGRAFIJA ZA ROĐENDAN

FOTOGALERIJA / Tri desetljeća legendarnog pulskog Rock Caffea: Puno emocija, uz ljubav prema rocku i ljudima koji su tu dolazili

| Autor: Mladen Radić


Zidovi Rock Caffea opet su dobili novo ruho, ali ovaj put umjesto rock zvijezda publiku u ovom popularnom klubu sa zidova i nekih od stolova gleda ona sama s više od dvije tisuće fotografija.

Tri desetljeća prošlo je od otvorenja Rock Caffea, i u petak navečer ta je velika obljetnica obilježena druženjem i dakako glazbom, ali ona je ovaj put bila u drugom. planu. Nije bilo svirke, samo je Šajeta, ovaj put u ulozi DJ-a puštao muziku, no glavne zvijezde bili su oni koji već godinama dolazi u ovo mjesto i koje je zabilježila kamera nečijeg fotoaparata.

- Većina je fotografija iz moje arhive dok su jedan dio poslali ljudi. Molio sam publiku, goste, koga sam se sjetio od prijašnjih generacija, da mi pošalju slike i dobio sam ih dosta. Više od godinu dana smo to slagali, odabirali...

Nekada nije bilo mobitela pa je bilo malo teže pa naći fotografije iz oni prvih godina, ali uspjeli smo nabaviti i neke fotografije s otvorenja, kaže Mirko Mocko koji stoji iza ovog dugovječnog kafića koji nije samo kafić. Njegova je ideja bila da se godišnjica proslavi ovako kako se proslavila, na jedan poseban način, uz puno emocija, s ljubavlju prema rocku i ljudima koji su tu dolazili, koji su se ovdje upoznavali, družili i zezali... Od prvih poljubaca pa i do rastava, kako ističe Mocko i zato mu je cijeli događaj bio posebno drag.

Izložba će trajati do one prave, formalne godišnjice Rock Caffea u prosincu, a ako bude interesa, onda će fotografije ostati i duže. Osim Puležana i Puležanki koji redovito pohode ili su pohodili Rock caffe, tu su i neki poznati glazbenici. Tu je i više od tri i pol sata videa, iz 2003., 2005., 2008. itd. Puno toga ima za vidjeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter