Pobjednički projekt Tehničke škole

Pulska škola na natjecanju GDi for Education Challenge

| Autor: Jelena Milović
Nagradu je školi svečano uručio počasni gost Ratko Rudić (Foto: Privatna arhiva)

Nagradu je školi svečano uručio počasni gost Ratko Rudić (Foto: Privatna arhiva)


Tehnička škola Pula jedna je od pobjednica natjecanja GDi for Education Challenge 2024, tvrtke GDi kojim su učenici dobili priliku angažirati se u rješavanju konkretnih problema u svojoj zajednici.

Zadatak je bio upotrebom najnovijih tehnologija osmisliti projekt kojim će unaprijediti kvalitetu i zaštitu vode, a učenici Tehničke škole Pula, pod mentorstvom prof. Ire Maslovar, istaknuli su se projektom pod nazivom »Kvaliteta i zaštita voda u Istri«. Za svoj trud nagrađeni su opremom za kemijsku analizu vode, a kako bi što učinkovitije provodili analizu, škola je dobila i besplatnu licencu za korištenje softvera ArcGIS Online, najnaprednijega geoinformacijskog alata u svijetu.

Predavanje su učenicima smjera arhitektonski tehničar i elektrotehničar održali predstavnici tvrtke GDi, pružajući im dodatno znanje i uvid u primjenu tehnologije u praksi. Nagradu je školi svečano uručio počasni gost, najbolji trener timskih sportova svih vremena, gospodin Ratko Rudić. Uručenju nagrade prethodilo je inspirativno izlaganje o vlastitu životnom putu te kratak film »Dogodio se«, istinita životna priča Ratka Rudića.

Ova nagrada omogućit će učenicima Tehničke škole Pula dugotrajno istraživanje, provedbu pokusa te analizu voda na području grada Pule, ali i doprinijeti dugoročnomu razvoju svijesti o zdravstvenoj ispravnosti vode u našoj lokalnoj zajednici, potičući ih da budu aktivni sudionici u zaštiti okoliša i rješavanju važnih ekoloških izazova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter