reakcija

FOTO / Zoričić: "Moram reagirati na još jedan ćorak zauvijek bivše dogradonačelnice Elene Puh Belci"

| Autor: Glas Istre


Gradonačelnik Filip Zoričić reagirao je na današnji istup Elene Puh Belci (IDS) povodom ostavke Marize Kovačević. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Bit ću kratak, jer slike govore više od riječi.

Drage sugrađanke i sugrađani, na fotografijama je taj "uređeni predškolski sustav" IDS-a i Elene Puh Belci koji smo mi nasljedili prije tri godine.To su nered, prašina, trulež i pravi kaos. I mi danas taj đumbus, nerad i nemar sređujemo, neumorno. Ostavili su nam prazne i izgrebane table "Prijatelj grad djece", zapuštena dječja igrališta i, na samo sebi svojstven politički način, kolektivnu tišinu.

I onda smo mi došli i rekli da se politika neće miješati u izbor ravnatelja/ice, nego da ćemo prihvatiti kandidate koji dobiju najviše glasova djelatnica i djelatnika.

Onda mi dođemo i povećamo plaće stručnim suradnicima u vrtićima za 23.97% i odgojiteljima za 30,03 %.

U zadnjih godinu dana Grad Pula-Pola uložio je u infrastrukturu predškolskih ustanova kojima je osnivač više od 200 tisuća eura.

Otvorene su nove skupine u mjesnim odborima Kaštanjer i Busoler, kupljen je novi namještaj i didaktička oprema, opremljene su kuhinje novim uređajima, renoviran i opremljen prostor za boravak djece, a sve s ciljem povećanja kvalitete objekata te standarda rada i boravka najmlađih sugrađana i zaposlenika naših vrtića.

Dograđujemo vrtić Centar, gradimo novi vrtić na Valmadama, izgradit ćemo vrtić Sisplac.

Elena Puh Belci i ekipa su za privatne vrtiće dali 100 kn subvencija u deset godina i time su privatne vrtiće doveli pred prosjački štap i rub funkcioniranja, zbog čega je u Štinjanu zatvoren DV Histrići, ne zaboravimo.

A onda smo došli mi i u nešto više od godine dana PET PUTA povećali sufinanciranje privatnim vrtićima: od subvencije u iznosu od 139,36 eura po djetetu mi smo došli na 225,86 eura po djetetu mjesečno!

Od 9. mjeseca idemo na jedinstvene upise s privatnim vrtićima i s jedinstvenom cijenom za SVE RODITELJE od 92 eura, a samo 5 privatnih vrtića je odlučilo ići samostalno na upise i kreirati svoju cijenu roditeljima.

Naša katastrofičarka i bivša zamjenica dala je 132 eura za novorođenčad, a onda smo došli mi i povećali s 300 do 500 eura.

Poštovana, to su činjenice, a ne makete i jumbo plakati propale partije.

I za kraj da odgovorim kolegici o Americi i terminalnoj bolesti sustava: Kristofor Kolumbo je 3. kolovoza 1492. isplovio na slavno istraživačko putovanje na kojem će otkriti novi kontinent - Ameriku, premda će umrijeti ne znajući što je otkrio.

I da, nakon 17.4., Vaša stranka, čija ste vjerna članica u potrazi za izgubljenim vođom, neće više biti niti u terminalnoj fazi. Bit će samo jedna mrtva uspomena propale ideje, dok ćemo mi nastaviti graditi grad pozitive i nade, nasmijani kao djeca kojoj gradimo bolje mjesto za život.

Gospođi Marizi Kovačević sretno i hvala", poručio je gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter