očekuje se 185 takmičara iz sedam država

Sutra u pulskom akvatoriju starta 18. Memorijal Zlatan Pečenković

| Autor: Glas Istre
(Foto: JK Vega)

(Foto: JK Vega)


Ovaj vikend, 24. i 25. veljače, održat će se regata 18. Memorijal Zlatan Pečenković u organizaciji Jedriličarskog kluba Vega. Regata će početi sutra, 24. veljače, u 11 sati s planiranim održavanjem šest jedrenja tijekom vikenda. Natjecatelji će se okupiti ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena.

Ovaj događaj predstavlja jednu od najznačajnijih regata u regiji na početku kalendarske godine, slično kao i puno poznatiji Sveti Nikola koji u prosincu zatvara jedriličarsku sezonu na sjevernom Jadranu, privlačeći stotine jedriličara svake godine. Na regati će nastupiti 185 jedriličara iz sedam zemalja.

Ovogodišnje izdanje regate Memorijal Z. Pečenković privući će međunarodnu konkurenciju s jedriličarima koji dolaze iz sedam različitih država. Uz domaće natjecatelje iz Hrvatske, na regati će sudjelovati i jedriličari iz Estonije, Srbije, Češke, Slovačke, Njemačke i Italije. Iz Estonije dolazi impresivan broj sudionika, čak 22 jedriličara, što svjedoči o popularnosti i ugledu Memorijala Z. Pečenković u međunarodnoj jedriličarskoj zajednici.

Nakon vikenda ispunjenog uzbuđenjem i strateškim jedrenjem, svečano proglašenje pobjednika i podjela nagrada održat će se u nedjelju popodne u prostorijama JK Vege na Mornaru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter