2. Istra pod jedrima

FOTO / Velebni krstaši razvili jedra i isplovili iz pulske luke put Poreča

| Autor: Glas Istre


U organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Jedriličarskog kluba Horizont i u suradnji sa slovenskim BYC, te u povodu obilježavanja Dana Istarske županije i EU tjedna "Be Active", u Puli je danas startala 2. po redu regata krstaša "Istra pod jedrima".

Velebni krstaši krenuli su iz pulske luke i jedrili do Poreča, gdje ih je u porečkoj luci dočekao prigodan zabavni i gastro program.

U nedjelju je start regate u Poreču, te je na programu tehnički plov do 12 sati, nakon čega je proglašenje rezultata i povratak matičnim lukama.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Regata je međunarodnog karaktera, a boduje se za Argonaut kup koji se održava na nivou Istre i Kvarnera, gdje se održavaju regate od travnja do studenog.

"Nakon male ljetne pauze nastavljamo s jedriličarskim aktivnostima, regatom krstaša Istra pod jedrima. Puna jedra su ono u čemu uživamo punim srcem. Blagoslovljeni smo da imamo naš lijepi Jadran tu gdje živimo, da možemo uživati u njemu, da imamo podršku u Puli, Istri i šire koja podržava puna jedra i suživot sa morem. Organizacijom regatnih manifestacija razvijamo kulturu jedrenja, regatavanja u Istri i šire, međugeneracijsku sinergiju gdje djeca i odrasli jedre skupa, uče skupa i usavršavaju vještine jedrenja na moru, pozicioniramo Istru kao jedriličarsku "meku" zanimljivu i vrsnim jedriličarima i entuzijastima", poručuju iz JK Delfin.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of