otvoren kamp na popularnom otoku, građani pohitali zauzeti "pozicije"

Fratarski je otok sreće. Puljani ovdje bježe od vreve, a neki sele u šator jer su svoj životni prostor rentali turistima

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ


Ana Honović i Helga Kovačić jučer su se na Bunarini ukrcale na prvu ovogodišnju vožnju broda Odisej i to prvog dana otvaranja kampa na otoku Veruda, popularnom Fratarskom. Na otoku su ubrzo pronašle lokaciju i obilježile je trakom.

Najavile su da se tu sele od subote te da će na otoku provesti čitavo ljeto. Ali neće biti same, vele da njihova proširena obitelj broji 15 članova, od najmlađeg Ivana koji ima dva mjeseca do najstarije članice koja je u mirovini.

Ana Honović i Helga Kovačić (Snimio Paulo Gregorović)Ana Honović i Helga Kovačić (Snimio Paulo Gregorović)

- Željeli smo lokaciju blizu lučice da imamo što manje za nositi stvari kada ih dovezemo čamcem jer po hranu idemo na kopno. Po kruh svaki dan, a ostalo barem jednom tjedno. Ovdje će biti više sunca, što nam ne smeta, a nadamo se da će se vjetar slabije osjetiti, rekla nam je Kovačić te objasnila zašto ovdje provode ljeto.

- To vam je otok sreće. Ovdje pobjegnemo od gradske vreve, od gužve i od turista. Jednostavno, tu je raj na zemlji i tu slavimo rođendane i radimo fešte. Ovdje ljudi zrače pozitivnom energijom pa ljeti doma niti ne idemo već na posao odlazimo direktno s otoka, rekla nam je Kovačić koja kaže da je Fratarski otkrila tek prije nekoliko godina.

"Dugo vremena sam odbijala ići na Fratarski. No, kada sam jednom došla, tu sam i ostala", zaključila je. Honović na otok dolazi odavno, ali samo na par dana, a sada sa svojom obitelji tu provede gotovo čitavo ljeto.

Vana Cvek s Oxy i Zoe (Snimio Paulo Gregorović) Vana Cvek s Oxy i Zoe (Snimio Paulo Gregorović)

I Vana Cvek je sa svoja dva psića, samojedom Zoe i francuskim buldogom Oxy, bila među prvima na dan otvaranja kampa na otoku. Veli da u nedjelju ima rođendan i priprema se proslaviti ga s obitelji i prijateljima na lokaciji gdje je ranije dolazila s pokojnim dečkom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini