UZ KADROVSKE PROMJENE U OPĆOJ BOLNICI

Medicinski fakultet u Puli još nije na vidiku. Dapače, cijeli postupak bi mogao krenuti ispočetka

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


O kadrovskim promjenama koje su se prošloga tjedna dogodile u Općoj bolnici Pula, a prema kojima je, između ostalog, dosadašnji dugogodišnji zamjenik ravnateljice, dr. Ivica Fedel, imenovan pomoćnikom ravnateljice za kvalitetu zamijenivši dr. Dragana Trivanovića, izvijestila je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić.

Trivanović je, naime, dogovorno razriješen s te dužnosti prije isteka mandata budući da, kako stoji u priopćenju Opće bolnice, aktualno obnaša funkciju v.d. dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Puli i funkciju v.d. pročelnika Katedre za onkologiju pri Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Dr. Trivanović je na funkciji v.d. dekana pulskog Medicinskog fakulteta od početka travnja, potvrdio je rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Marinko Škare. Prije Trivanovića tu je funkciju obavljao prof. Mauro Štifanić.

"Kod nas se vršitelji dužnosti izabiru na šest mjeseci, a pored tekućih aktivnosti njihova ključna zadaća je i organizacija izbora za dekana u roku od šest mjeseci, rekao je rektor Škare te najavio da se krajem rujna, odnosno početkom listopada, očekuje imenovanje novog dekana.

"Izborna sjednica za novog dekana bit će s novom akademskom godinom, odnosno izbori se moraju organizirati u roku od tih šest mjeseci", kazao je Škare.

Što se tiče dugo očekivane dopusnice za Medicinski fakultet u Puli, rektor je naveo da je Sveučilište prije dva mjeseca od Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj dobilo ponovni zahtjev za dopunom dokumentacije.

"Kao i uvijek, dopunjavamo dokumentaciju. Međutim, iskreno, sada treba vidjeti kako će dalje ići postupak, budući da je donesen novi zakon o znanosti i visokom obrazovanju, a prema novom zakonu taj dio, koji se odnosi na davanje dopusnice za integrirane studije, više nije u nadležnosti Nacionalnog vijeća, nego Agencije za znanost i visoko obrazovanje i Ministarstva", pojasnio je Škare.

Dodao je da bi se čitav postupak, prema nekim pravnim tumačenjima, trebao prebaciti s Nacionalnog vijeća na Agenciju i Ministarstvo, no kaže da to Sveučilište ne može napraviti samo. Na pitanje hoće li takav potez ubrzati proces dobivanja dopusnice za Medicinski fakultet u Puli ili postoji mogućnost da ga unazadi ili čak vrati na početak, Škare je odgovorio da je pitanje bi li se cijela stvar vratila na početak ili bi se nastavilo odakle se stalo.

"Te stvari unutar zakona nisu kao takve definirane, tako da će o tome Ministarstvo i Agencija morati donijeti odluku. Logično bi bilo da se postupak ustvari nastavi, jer nema razloga da ide ispočetka", istaknuo je Škare, dodavši da Sveučilište čeka tumačenje o rješenju čitavog procesa.

Napominje i da je već prošao rok, budući da je do kraja travnja trebalo uskladiti zakonske akte s novim zakonom, te je sada čitav proces trebao ići prema tome da se prebaci na daljnje postupanje Agenciji za znanost i visoko obrazovanje i Ministarstvu. Škare je izrazio nadu u što skorije rješenje budući da je, prema njegovim riječima, ovo već peta ili šesta dopuna elaborata.

"Od nas se traži još jedna dopuna, koje se stalno od nas traže, a mi ih uredno dostavljamo. Budući da je donesen novi zakon, postupak bi trebao ići kako sam rekao, pa se nadamo da bi se time i ubrzao, jer ovo traje već zaista predugo", zaključio je Škare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum