U Domu hrvatskih branitelja u Puli

FOTO / Izložba radova "Nasljeđe" s tradicionalnim ukrajinskim vezovima

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


Izložba pod nazivom "Nasljeđe" u organizaciji ukrajinsko-hrvatske udruge prijateljstva "Generacija za hrabrost", jutros je otvorena u prostoru Doma hrvatskih branitelja u Puli.

Riječ je o izložbi radova čija je autorica ukrajinska umjetnica, pjesnikinja, obrtnica i novinarka Vladyslava Jašnyk (1938.-2018.), koja je u nasljeđe ostavila privatnu kolekciju slika i goblena izvezenih posebnom tehnikom "križić", koju je formirala kroz desetljeća svog života.

Organizatorica izložbe, predsjednica udruge "Generacija za hrabrost" Olga Sakovska, predstavila je izložbu kao mjesto protkano životnim iskustvom autorice, koja je bila njezina baka, kao i komponentom ljudskosti koju je nosila čitav život.

Izložbi su prisustvovali i supruga veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj Nina Kirilič, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije Tea Batel, predstavnik ukrajinske manjine u Zagrebu Viktor Filim te predsjednica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba Marija Meleško.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater