PULA SPORT, CASTRUM, TRŽNICA, FRATARSKI, VODOVOD…

Grad Pula radikalno "reže" troškove - šest gradskih društava spojeno je u dva. Donosimo detalje

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Od danas, tvrtki Pula sport službeno su pripojena tri gradska društva: Castrum Pula 97, Tržnica i Fratarski, dok je Pragrande pripojen Vodovodu Pula.

Smanjenje troškova

- Pripajanje donosi sa sobom veću učinkovitost i racionalizaciju troškova te prioritet stavlja na djelotvorniju i kvalitetniju uslugu građanima. Povezivanjem poslovnih procesa doći će do smanjenja troškova energenata, racionalizacije troškova eksternih usluga, efikasnije i stručnije će se upravljati imovinom društva, a smanjit će se i broj članova uprave i nadzornog odbora, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Očekuje se da će se sinergijom trgovačkih društava omogućiti svrsishodna provedba projekata od interesa za grad Pulu, učinkovito apliciranje na fondove EU te kvalitetna priprema za investicijske cikluse koji slijede.

Pula sport d.o.o. imat će dva člana Uprave: dosadašnji direktor Pula sporta Mario Peruško bit će predsjednik, a dosadašnji direktor trgovačkog društva Castrum Pula 97 Goran Pereša postaje član Uprave. Direktor Vodovoda Pula i dalje će biti Edo Krajcar. Svi stupaju na dužnost od sutra, 1. lipnja.

Umjesto direktora - pročelnik

Direktor Fratarskog Nebojša Nikolić od sutra nastavlja raditi kao pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Pule, a za direktoricu Tržnice Gordanu Žmak očekuje se da nastaviti raditi poslove tržnice unutar Pula sporta.

U priopćenju Grada navodi se da je postupak pripajanja trgovačkih društava zadnji korak nakon višemjesečne podrobne analize. Međutim, ne navode hoće li Pula sport promijeniti ime s obzirom da sada pokriva i područje upravljanja tržnicom, stambenim zgradama i otokom Veruda. Sjedište nove tvrtke je u Domu sportova "Mate Parlov".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater